Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 01:18

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαλανδρίου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό

Kάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Χαλανδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για συμμετοχή στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται κατά της ισραηλινής κατοχής.

Καταδικάζουμε τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για διεύρυνση της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών από την 1η Ιούλη. Αυτά τα σχέδια βάζουν νέα εμπόδια για τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

Πρόκειται για εξελίξεις ενταγμένες στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα. Εντάσσονται στο πλαίσιο των μεγάλων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κέντρων.

Συνένοχοι στο έγκλημα είναι οι ΗΠΑ με την περίφημη «Συμφωνία του Αιώνα», η οποία απαιτεί από τους Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν με την καταδίκη τους. Είναι οι ισχυρές χώρες της ΕΕ που συνεργάζονται με το κράτος δολοφόνο, το Ισραήλ. Είναι η ελληνική αστική τάξη, με τις κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα και πριν του ΣΥΡΙΖΑ, που αναβαθμίζει συνεχώς τις πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μαζί με τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή. Να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - Ισραήλ. Να εκφράσουν μαχητική συμπαράσταση στον λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματά του.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας, που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 7:00 μ.μ.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χαλανδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.