Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:22

Σπάνια φωτογραφία του Ορέστη Μακρή με τη σύζυγό του στο Χαλάνδρι το '50

Μπορεί να έχουμε δει δεκάδες φορές τις ταινίες του αξέχαστου Ορέστη Μακρή, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχαμε ξαναδεί με τη σύζυγό του Βαρβάρα Δαμίγου στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι στα μέσα της δεκαετίας του '50.

Την φωτογραφία αυτή δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης στον λογαριασμό του στο Ιnstagram και είναι πραγματικά ένα σπάνιο ντοκουμέντο.

Πρώτα χρόνια

Όπως σημειώνει ο Άρης Λουπάσης, γεννημένος στην Χαλκίδα ο Ορέστης Μακρής θα εγκατασταθεί από την νεανική του ηλικία στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα όπου εκεί το 1925 και σε ηλικία είκοσι επτά ετών θα γνωρίσει την δεκαπεντάχρονη Βαρβάρα και θα αναπτύξουν μια όμορφη και τρυφερή σχέση. Την ίδια χρονιά θα ανέβει για πρώτη φορά με επιτυχία στην θεατρική σκηνή ως τενόρος σε οπερέτες της εποχής. Οι γονείς της από τις σημαντικότερες Αθηναϊκές οικογένειες με οικονομική επιφάνεια, δεν αποδέχονται τον νεαρό θεατρίνο και τότε εκείνος αποφασίζει να την "κλέψει", με το ζευγάρι να στεγάζει τον νεανικό του έρωτα σε ένα μικρό σπίτι στο Κουκάκι.

Θεατρική και κινηματογραφική καριέρα του Ορέστη Μακρή

Παντρεύονται και αποκτούν δύο παιδιά την Κατερίνα και τον Θεμιστοκλή και το 1929 με τον θάνατο του πατέρα της οι σχέσεις της οικογένειας με τον Ορέστη Μακρή θα αποκατασταθούν καθώς τελευταία επιθυμία του είναι να επιστρέψει η κόρη στο πατρικό με την νέα της οικογένεια. Μετακομίζουν στο πατρικό της στην οδό Αδριανού στην Πλάκα, με την καριέρα του να σημειώνει μεγάλη άνοδο σε επιθεωρήσεις και οπερέτες. Εκεί στην γειτονιά παρατηρεί ένα γραφικό και συμπαθή τύπο τον Λευτεράκη, ο οποίος είναι συνεχώς μεθυσμένος και προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις του γεγονός που το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Το 1932 στην επιθεώρηση "Παπαγάλος" θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τον μεθύστακα και θα προκαλέσει κυριολεκτικά "πάταγο" σε όλη την Αθήνα καθώς και όσες φορές το επαναλάβει στο μέλλον, με αποκορύφωμα την θρυλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο το 1950 που θα σφραγίσει και την καριέρα του.

Ο Ορέστης Μακρής με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”

Κύρια φωτο άρθρου: Ο Ορέστης Μακρής στην ταινία “Η Θεία από το Σικάγο”

Τα τελευταία χρόνια του Ορέστη Μακρή

Το 1954 στα χρόνια της μεγάλης επιτυχίας και καθιέρωσης, η οικογένεια θα εγκατασταθεί στο Χαλάνδρι σε ένα υπέροχο σπίτι γεμάτο κερασιές, όπου θα ζήσει μέχρι και τον "χαμό" του το 1975 και τέσσερα χρόνια αργότερα θα τον "ακολουθήσει" η μεγάλη αγάπη της ζωής του και πάντα πιστή και αφοσιωμένη Βαρβάρα. Από τις εμβληματικότερες θεατρικές φυσιογνωμίες και ένα υπόδειγμα οικογενειάρχη και καλλιτέχνη με σπάνιο προσωπικό και καλλιτεχνικό ήθος που ξεχώρισε καθώς την ίδια γνησιότητα που εξέφραζε στην ζωή του, αποτύπωνε μοναδικά και μέσα από τους ρόλους του.

Δείτε την φωτογραφία του Ορέστη Μακρή με τη σύζυγό του Βαρβάρα Δαμίγου:

Yπόδειγμα οικογενειάρχη και καλλιτέχνη με σπάνιο προσωπικό και καλλιτεχνικό ήθος... 

https://www.instagram.com/p/B_cFkQylsXS/ 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.