Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 22:02

“Συμβαίνει στο Χαλάνδρι”... την εποχή του κορωνοϊού

Για όσα συμβαίνουν στο Χαλάνδρι κατά την περίοδο του κορωνοϊού, ενημερώνει με την ακόλουθη ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου:

«Συμβαίνει στο Χαλάνδρι» γράφαμε για να προαναγγείλουμε δραστηριότητες πολιτιστικές και αθλητικές, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα, από τα πολλά που διοργανώνονταν συνέχεια στην πόλη.

Η πανδημία του κορωνοϊού όμως υπαγορεύει τώρα την ατζέντα. Άλλωστε είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν και αυτή την περίοδο στο Χαλάνδρι για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας κόντρα στον κορωνοϊό, για την προστασία και στήριξη όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα περιοριστικά λόγω της πανδημίας μέτρα, αλλά και για την ανακούφιση όσων πλήττονται οικονομικά απ’ αυτά.

Εθελοντική αιμοδοσία - Έκτακτη έκκληση αλληλεγγύης

Θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, από ομάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, στο το Κέντρο Νεότητας του Δήμου (Αντιγόνης και Δαναΐδων). Με απόφαση δημάρχου το Κέντρο Νεότητας του Δήμου έχει παραχωρηθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αιμοληψίες, όσο διάστημα αυτό απαιτείται και βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του κορωνοϊού.

Κέντρο Βοήθειας Δήμου Χαλανδρίου

Έχει ενεργοποιηθεί για τη στήριξη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος. Στόχος να υποστηριχθούν όλοι εκείνοι που, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις τους, δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.
Οι γραμμές του Κέντρου Βοήθειας Δήμου Χαλανδρίου είναι: 210-6825095, 210-6819068 και 210-6818084
Λειτουργούν από τις 09:00 έως 15:00
Δείτε ΕΔΩ όλα τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε σε περίπτωση ανάγκης αλλά και το πρόγραμμα των γιατρών του Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής.

Απολυμάνσεις κάδων και χώρων συγκέντρωσης πληθυσμού

Όλο αυτό το διάστημα το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας με τη συνδρομή δύο πλυντηρίων, τριών νέων σαρώθρων και δύο υδροφόρων απολυμαίνουν τους κάδους απορριμμάτων -7.000 σε όλη την πόλη- και επίσης παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, πλατείες και σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, όπως οι χώροι μπροστά από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
Παρακαλούνται οι πολίτες να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα, όπως επίσης να απορρίπτουν τα σκουπίδια των πράσινων κάδων σε καλά δεμένες σακούλες μέσα στους κάδους.

Υγειονομική προστασία των Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Πέρα από τη συνεχή ενημέρωση των Ρομά για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Χαλανδρίου κάνει διανομή τροφίμων και υγειονομικού υλικού στον καταυλισμό η οποία θα συνεχιστεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου γκρεμίζουν τα κενά παραπήγματα στον καταυλισμό και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο, για να διευκολυνθεί η απολύμανση του καταυλισμού και να προστατευτεί η κοινότητα από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης πολιτών και επιχειρήσεων

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων, από τις συνέπειες του κορωνοϊού, λαμβάνει ο Δήμος Χαλανδρίου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία Παιδικών Σταθμών.
Επίσης οι μισθωτές των δημοτικών κυλικείων, με απόφαση της ΦΛΥΑ Α.Ε., δεν θα καταβάλουν μηνιαίο μίσθωμα από την 1η Μαρτίου και για όσο διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας τους. Δεν είναι υποχρεωμένοι επίσης να καταβάλουν προηγούμενες οφειλές, για το ίδιο διάστημα.

Κανένας ηλικιωμένος μόνος του

Στο ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους γονείς/θείους/θείες/γνωστούς και αγνώστους. Η δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου, εντεταλμένη για τα ΚΑΠΗ Ευγενία Κατούφα προτείνει κάποιους ενδεδειγμένους τρόπους.

Πρόγραμμα για σωματική άσκηση στο σπίτι

Καθώς τα αθλητικά κέντρα του Δήμου παραμένουν κλειστά, η Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου προτείνει τρόπους εκγύμνασης στο σπίτι. Η αρχή έγινε με ένα μισάωρο δυναμικό πρόγραμμα γυμναστικής από την προπονήτρια Ελισσάβετ Πασσάδη.

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.