Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:51

Μέτρα για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων δρομολογεί ο Δήμος Χαλανδρίου λόγω κορωνοϊού

Μέριμνες για την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού δρομολογεί ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έκανε δεκτή, στη χθεσινή (27/3) συνεδρίασή της, σχετική εισήγηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, αφού προηγήθηκε επικοινωνία με επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία Παιδικών Σταθμών.

Αναλυτικά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προβλέπει:

  • Αναστολή από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 της καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.
  • Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τα παρακάτω τέλη:

          α. Τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171). Απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

          β. Τέλος καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

  • Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων σε μισθωτούς των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
  • Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.
  • Αναστολή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής στα αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτά παραμένουν κλειστά.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.