Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:55

Δήμος Χαλανδρίου: Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια

Σε μια ακόμη προληπτική παρέμβαση για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού προχώρησε το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου ο Δήμος Χαλανδρίου, πραγματοποιώντας σειρά απολυμάνσεων σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μικροβιοκτονία στο Κέντρο Νεότητας, στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά, στην Ιματιοθήκη, στην Τεχνική Υπηρεσία, στην Κοινωνική Υπηρεσία, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Συσσίτιο, στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής (ΣΚΕΠΙ), στις εγκαταστάσεις της αυτεπιστασίας, στο ξυλουργείο, το σιδεράδικο κ.ά.

Οι παρεμβάσεις έγιναν παρουσία του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ευθυμίου και της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη. Το έργο συνέδραμαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Βλάχος και Ελένη Δεσιώτου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εφιστά την προσοχή όλων ότι η απολύμανση των κτιρίων δεν συνεπάγεται χαλάρωση όλων των άλλων μέτρων που πρέπει ο κάθε εργαζόμενος στον Δήμο και ο κάθε πολίτης να εφαρμόζει για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

«Η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, η τήρηση της αναγκαίας απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ δύο ατόμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, είναι προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, ανεξαρτήτως των απολυμάνσεων που έγιναν και θα ξαναγίνουν στα δημοτικά κτίρια. Επίσης παρά την απολύμανση των δημοτικών κτιρίων, παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, που γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά ή με ραντεβού», σημειώνεται από τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.