Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 23:58

Αυστηρή και συστηματική επιτήρηση από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής στις λαϊκές αγορές

Η αυστηρή και συστηματική επιτήρηση των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με στόχο την περαιτέρω προστασία των καταναλωτών αλλά και τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θα είναι από τη Δευτέρα 22/3, η αποστολή κλιμακίου αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.  

Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, το κλιμάκιο θα ελέγχει αν οι λαϊκές λειτουργούν κάτω από τα αυξημένα μέτρα πρόληψης που ανακοινώθηκαν και αφορούν μεταξύ άλλων στη μείωση κατά 50% του αριθμού των παραγωγών και στην αύξηση της απόστασης των πάγκων στα 5 μέτρα.  

Ο περιφερειάρχης ζητεί στους σχετικούς ελέγχους τη συνδρομή και των Δήμων που διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να ελέγχεται η συνολική εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Στόχος μας παραμένει η προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων που αποφασίστηκε. Πάνω από όλα είναι η υγεία των πολιτών. Έχω δώσει σαφή εντολή στα κλιμάκια της Περιφέρειας να προβούν σε αυστηρούς ελέγχους από τη Δευτέρα προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθή τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε τη συνδρομή και των Δήμων που διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης συστήνει:

  • Nα γίνεται αυστηρός έλεγχος των πολιτών που εισέρχονται στον χώρο των λαϊκών αγορών για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
  • Οι πάγκοι να διαθέτουν αυστηρά και μόνο είδη πρώτης ανάγκης για τη διατροφή των πολιτών.
  • Να διατίθενται από τους παραγωγούς γάντια μιας χρήσεως για να παίρνουν τα προϊόντα.
  • Οι πωλητές να φορούν μάσκα και γάντια.

Επιπλέον συστήνεται στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να αποφεύγουν τη μετάβασή τους στις λαϊκές αγορές. (Την προμήθεια αγαθών να αναλαμβάνουν για λογαριασμό τους έμπιστα πρόσωπα συγγενείς, γείτονες, φίλοι κ.ά.).

Ευχαριστίες του κ. Πατούλη προς τους Πωλητές Λαϊκών Αγορών για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Ο περιφερειάρχης Αττικής απευθύνει και θερμές ευχαριστίες προς την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) και προσωπικά προς τον πρόεδρό της Δ. Μουλιάτο για την προσφορά αλληλεγγύης και την έμπρακτη συμβολή τους στη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών, καθώς χθες Σάββατο διατέθηκαν από την Ομοσπονδία σε κοινωνικές δομές της Περιφέρειας, προϊόντα που είχαν προμηθευθεί οι επαγγελματίες πωλητές για τις λαϊκές αγορές που θα γίνονταν το Σάββατο 21/3 αλλά λόγω της κυβερνητικής απόφασης παρέμειναν αδιάθετα.

Η παράδοση των προϊόντων, που θα διατεθούν από την Περιφέρεια σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιήθηκε υπό την τήρηση αυστηρών όρων υγιεινής, στο κτήριο του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.