Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 02:11

Τρία τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πρώτο στην Αθήνα

Επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα τρία.

Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, πρόκειται:

- Για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας.

- Μια γυναίκα στην Αθήνα, η οποία πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Σχετικά με το πρώτο περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε, κλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονταν από χθες το απόγευμα στα «ίχνη» των ατόμων με τα οποία ήλθε σε επαφή τα τελευταία 24ωρα η πρώτη ασθενής.

Το κρούσμα της Αθήνας

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

Απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί. Οταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το διάσημο πατρινό καρναβάλι, λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα, Πέμπτη.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Πηγή: www.kathimerini.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.