Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:26

Αποστολή αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου στον καταυλισμό των Κούρδων στο Λαύριο

Κοντά τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Λαυρίου βρέθηκε για μια ακόμη φορά, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Χαλανδρίου.

Το «καλάθι» αλληλεγγύης του Δήμου περιλάμβανε αυτή τη φορά τρόφιμα -που συγκεντρώθηκαν στο 60ο «Μαζί να τα Φάμε»- παιδικά ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και παπλώματα, θερμαντικά σώματα, χαλιά και μοκέτες, παιχνίδια, αποκριάτικες στολές και ποδήλατα για τα παιδιά του καταυλισμού, που συγκέντρωσαν αλληλέγγυοι πολίτες.

Την αποστολή στο Λαύριο που τόσο απλόχερα στήριξαν από το περίσσευμα αλλά και το υστέρημά τους οι πολίτες του Χαλανδρίου, συνόδευσαν κλόουν, μάγοι, πειρατές, κούνελοι που έστησαν μια πολύχρωμη αποκριάτικη γιορτή μπροστά από τον καταυλισμό.

Επικεφαλής της αποστολής ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος σημείωσε μετά το πέρας της γιορτής: «Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες, λέει κάπου ο Γιώργος Σεφέρης. Παραδίδοντας τρόφιμα, παιχνίδια, ποδήλατα και λίγη από την ψυχή μας σε δεκάδες προσφυγόπουλα στο Λαύριο νιώσαμε ότι κάπως αξίζει αυτό που κάνουμε στο Χαλάνδρι τα τελευταία χρόνια».

Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τους αλληλέγγυους πολίτες Αυγουστίνο Γρυλλάκη, Λευτέρη Παντελιδάκη, Δημήτρη Βασιλόπουλο και Ευγενία Χριστιανούδη που ανέλαβαν τη θαυμάσια πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν παιχνίδια, αποκριάτικες στολές και ποδήλατα για τα παιδιά του καταυλισμού. Και βέβαια τους πολίτες του Χαλανδρίου που πρόθυμα πάντα στηρίζουν ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης.

Εκτός από τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, στον καταυλισμό του Λαυρίου βρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαχείρισης Απορριμμάτων Κώστας Γερολυμάτος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Εξυπηρέτησης Πολιτών Χάρης Μαυρουδής και αρκετοί ενεργοί πολίτες.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.