Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:08

Προβληματική η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο νέο πεζοδρόμιο της Σωκράτους στο Χαλάνδρι

Από τον αναγνώστη του Myxalandri.gr Κ.Δ. λάβαμε τη φωτογραφία και το ακόλουθο μήνυμα, αναφορικά με τη δυσχερή προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στο νέο πεζοδρόμιο της οδού Σωκράτους στο Χαλάνδρι:

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι παρά την πρόσφατη ανακατασκευή των πεζοδρομίων στη συμβολή της οδού Σωκράτους με την Παπανδρέου στο Χαλάνδρι, σημείο κεντρικό και πολυσύχναστο, η κατάσταση για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ δεν βελτιώθηκε.

Η φωτογραφία προς απόδειξη. Οι μηχανές βρήκαν ένα ωραίο και άνετο σημείο για παρκάρισμα. Απορώ, στη Δημοτική Αρχή δεν παρακολουθεί κανείς το τελικό αποτέλεσμα μιας δαπάνης όπως αυτής της ανάπλασης; Στο κέντρο ακριβώς της πόλης!

Επίσης, είναι δυνατόν επειδή έγινε μια μικρή διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στο σημείο αυτό, να σχεδιάζονται και δυο υπερμεγέθη παρτέρια για δέντρα;;; Δηλαδή και οι μηχανές να μην υπήρχαν, αρκετά καρότσια ΑμεΑ πάλι δεν θα περνούσαν. Και πάντως η κίνηση πάλι θα ήταν προβληματική.

Ελπίζω κάποια στιγμή όσοι σκέφτονται και σχεδιάζουν τέτοια έργα να έχουν στο μυαλό τους κάποια πραγματικά δεδομένα. Κρίμα καλές πρωτοβουλίες και έξοδα να επιφέρουν μηδενική βελτίωση στην καθημερινή ζωή».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.