Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:40

Ο Γραίγος κυριαρχεί στο Χαλάνδρι με χειμωνιάτικο σκηνικό

Ο "Γραίγος", όπως ονομάζεται ο βορειοανατολικός άνεμος στη ναυτική ορολογία, προβλέπεται να είναι ο κυρίαρχος "παίχτης" στη διαμόρφωση του καιρού, στην περιοχή της Αττικής και την πόλη του Χαλανδρίου, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο, κατά διαστήματα ενισχυμένος, βορειοανατολικός άνεμος, καθώς θα μεταφέρει σχετικά ψυχρές αέριες μάζες από τη Μαύρη Θάλασσα και υγρασία από το Αιγαίο, θα συνθέτει ένα αρκετά χειμωνιάτικο σκηνικό στην πόλη, που θα έχει σαν κύρια στοιχεία την εναλλαγή της ηλιοφάνειας με τη συννεφιά και την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στις κλιματικές τιμές (κοντά στους 5°C οι ελάχιστες θερμοκρασίες, κοντά στους 10°C οι μέγιστες) με την αίσθηση της ψύχρας αρκετά έντονη, λόγω του ανέμου (η αισθητή θερμοκρασία, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα είναι κοντά στους 0°C).

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, μικρής διάρκειας, όχι όμως αξιόλογης έντασης. Χιονοπτώσεις, γενικά ασθενούς χαρακτήρα, θα σημειώνονται στα γύρω ορεινά τμήματα, κατά περιόδους, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη, υπάρχει μικρή πιθανότητα, νιφάδες να "χορέψουν" και στις γειτονιές του Χαλανδρίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο Γραίγος προβλέπεται να "καταθέσει τα όπλα" και ο καιρός να καταστεί αρκετά ήπιος και "γλυκός" με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Όσον αφορά τη μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, είναι αρκετά πιθανό, από το Σαββατοκύριακο 25-26/1, νέα ψυχρή εισβολή να επηρεάσει τον ελλαδικό χώρο και, κυρίως, την ανατολική Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, είναι αρκετά πιθανό να επαναφέρει τη Χειμωνιάτικη αίσθηση στο Χαλάνδρι, και λίγο πιθανό να ντύσει την πόλη στα λευκά...

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.