Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 14:43

"Εργασιακός Μεσαίωνας" για το Α.Τ. Χαλανδρίου

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής: "Εργασιακός Μεσαίωνας" για το Α.Τ. Χαλανδρίου

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΤΣΟΥΜΑΝΗ Κων/νο,τον Αντιπρόεδρο ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο & τον Γεν. Γραμματέα ΠΑΣΠΑΛΑΡΗ Αθανάσιο, επισκέφτηκε το πρωινό της 9-1-20, το Α.Τ Χαλανδρίου για να διαπιστώσουν από κοντά τους λόγους για τους οποίους ο αριθμός των οφειλόμενων Η.Α παρά την πρόσφατη εξώδικη διαμαρτυρία μας , έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τον απίθανο αριθμό των εκατόν πενήντα.

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε, κι ενώ η ώρα ήταν περί τις 10 π.μ, ότι εκτός της απουσίας του πρωινού σκοπού (παρόλο που στα κρατητήρια υπήρχαν 10 κρατούμενοι),ότι ο Διοικητής του Α.Τ δεν είχε καν προσέλθει και αγνοούταν, ενώ την ίδια άγνοια είχε η Δ/νση Βορειοανατολικής δια του προϊσταμένου Ταξιάρχου (ΡΟΚΚΟΥ Βασίλείου), ο οποίος παρεμπιπτόντως μας παρακάλεσε –ευγενέστατα είναι αλήθεια- να μην «σηκώσουμε» το γεγονός (!!), και της απουσίας αλλά και της παντελούς απορρύθμισης του τρόπου χορήγησης των Η.Α, λόγω κρίσεων. Επιπλέον η αντιπροσωπεία δέχθηκε σωρεία παραπόνων για τα ανωτέρω και επιπλέον δε, για την παράτυπη και εν τέλει παράνομη και defacto κατάργηση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονίας», στο Χαλάνδρι.

Όταν μετά από ικανό χρόνο κατέφθασε ο κ. Διοικητής ( Α/Υ' ΚΡΕΖΙΑΣ Σπυρίδων) προσπαθώντας να δικαιολογήσει εαυτόν για τις Η.Α, αναφέρθηκε σε συνεχείς προφορικές διαταγές άνωθεν για διάθεση προσωπικού, ισχυρισμός βεβαίως που αφίσταται παντελώς της πραγματικότητας. Όσον αφορά για την ευθεία καταστρατήγηση της υπ’ αριθμ. 2000/15/494731 από 18-2015 Διαταγής της Γ.Α.Δ.Α, κατόπιν των δύο σχετικών διαταγών του Α.Ε.Α, για τον «Αστυνομικό της Γειτονίας», διατείνονταν ότι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη για την καταστρατήγηση της παραγράφου 4 εδάφιο ζ «απόδοση πειθαρχικών ευθυνών εις βάρος των παρανομούντων».

Μετά από όλη την ανωτέρω παραδοξολογία θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενημερωθεί η Γ.Α.Δ.Α και συμφωνήθηκε έκτακτη συνάντηση, με θέμα τη διαχείριση της κατάστασης στο Α.Τ Χαλανδρίου .

Η Ε.ΑΣ.Υ. Β/Α Αττικής και το Δ.Σ Θεωρούν ότι το εργασιακό μεσαιωνικό πισωγύρισμα που επιχειρείται από κάποιους, δεν θα βρει «κερκόπορτες» ανοιχτές και δεν θα περάσει. Αν δε οι ιθύνοντες δεν αναλάβουν τις νόμιμες ευθύνες τους, πλέον η ευθεία προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι μονόδρομος.’’

Η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης

Πηγή: easybaa.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.