Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:29

Θα κερδίσει τη "μάχη" το χιόνι στο Χαλάνδρι;

Μία μεγάλη "μάχη" λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, καθώς ο "λευκός επισκέπτης" "μάχεται σθεναρά" για να κατέβει χαμηλότερα και να χαρίσει τα δώρα του στους κατοίκους των προαστίων. Η "μάχη" είναι αμφίρροπη καθώς η θερμοκρασία είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μόλις ένας βαθμός διαφορά να χωρίζει τους κατοίκους του Χαλανδρίου από το λευκό όνειρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχίζονται, είναι αρκετά πιθανό η θερμοκρασία να σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και χιονόπτωση να σημειωθεί, κατά διαστήματα, και μέσα στην πόλη του Χαλανδρίου. Τα φαινόμενα, είτε είναι χιόνι είτε χιονόνερο, θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της Τρίτης, με τάση σταδιακής υποχώρησης. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να "το στρώσει" περιορίζεται κυρίως στα πάρκα και στις σκεπές της περιοχής και δεν προβλέπεται να υπάρξουν επιπλοκές στους δρόμους. Το στοιχείο όμως που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, είναι οι σφοδρές ριπές των ανέμων οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν σε ένταση τα 100 km/h, παροδικά, προκαλώντας επικίνδυνες συνθήκες.

Η ψυχρή εισβολή, προβλέπεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, τη συννεφιά να επικρατεί και τη βροχή/χιόνι να κάνει, ενδεχομένως, την εμφάνισή του.

Ουσιαστικό άνοιγμα του καιρού και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, προβλέπεται από την Παρασκευή. Μέχρι τότε, μπορεί το Χαλάνδρι να μην καταφέρει να φορέσει το λευκό του πέπλο, τα γύρω ορεινά τμήματα όμως, αναμένεται να να ντυθούν για τα καλά με πολλά εκατοστά / μέτρα χιόνι. Εξάλλου ο Χειμώνας τώρα ξεκίνησε...

Καλή εβδομάδα και μία υπέροχη χρονιά σε όλους! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.