Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 16:39

Ομιλία "Οι οθόνες και το διαδίκτυο στη ζωή μας" στο 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, προσκαλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 σε ομιλία με θέμα:

«Οι οθόνες και το διαδίκτυο στη ζωή μας: από τη χρήση στον εθισμό και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης τους». 

Ομιλήτρια: Αναστασία Βλαχογεωργάκη, Κοινωνιολόγος, θεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας. Υπεύθυνη της Μονάδας για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου ΚΕΘΕΑ.

Η ενασχόληση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το ίντερνετ προσφέρει πολλές δυνατότητες μάθησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Η υπερβολή όμως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και μπορεί να φτάσει ως τον εθισμό. Ένας βασικός παράγοντας για τον εθισμού κάποιων παιδιών στο Διαδίκτυο και τα Ψηφιακά παιγνίδια, είναι η ευαλωτότητα: όταν δε γνωρίζω πώς χρησιμοποιώ το μέσο.

Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου είναι εξαιρετικά σημαντικός, διότι τόσο οι γονείς όσο και ο θεσμός του σχολείου μπορούν να παρέμβουν έγκαιρα ούτως ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά και να προλάβουν εξαρτητικές συμπεριφορές. Η πρόληψη της εξάρτησης επιτυγχάνεται μέσα από την ενδυνάμωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, δηλαδή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Βασικός πυρήνας πρόληψης είναι η εκπαίδευση σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, ούτως ώστε τα άτομα να έχουν ψυχική ανθεκτικότητα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.

Στόχος της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν τη σωστή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου (Κόδρου 24, Χαλάνδρι).

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.