Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:24

Έντονα φαινόμενα στο Χαλάνδρι με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους

Ισχυρό ψυχρό μέτωπο προβλέπεται να διασχίσει γρήγορα τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, και να επηρεάσει και την περιοχή του Χαλανδρίου, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και να υπάρξουν προβλήματα από πλημμύρες και σπασμένα κλαδιά δέντρων.

Εν συνεχεία, από το απόγευμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, και μία περίοδος "καιρικής ανάπαυλας" θα ξεκινήσει και θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση ηλιοφάνειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, την έλλειψη αξιόλογων βροχοπτώσεων και την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στα μέσα της εβδομάδας θα προσεγγίσει τους 20°C.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ήπιο και σχετικά θερμό σκηνικό θα κυριαρχήσει μέχρι και το άλλο Σαββατοκύριακο, και μάλλον η παραμονή των Χριστουγέννων, θα εορταστεί στην πόλη του Χαλανδρίου με συνθήκες που παραπέμπουν περισσότερο σε "Άνοιξη".

Ωστόσο, αρχίζει να διαμορφώνεται ξεκάθαρη τάση για σοβαρή μεταβολή του καιρού μετά τα Χριστούγεννα και ίσως οι τελευταίες ημέρες του έτους να εξελιχθούν σε καθαρά χειμωνιάτικο φόντο, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα και τον λευκό επισκέπτη να κάνει την εμφάνισή του στα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο και, γιατί όχι, και στην πόλη μας...

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.