Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 00:56

Θα έρθει ο Χειμώνας στο Χαλάνδρι;

Ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου, κλείνει αυτό το Σαββατοκύριακο την αυλαία του, και, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει αρκετά συχνά προς τα τέλη του Φθινοπώρου, δεν έχει υπάρξει ούτε μία κατάβαση πολικών αερίων μαζών προς την περιοχή μας που θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία και να μας προϊδεάσει για τον Χειμώνα που, από ημερολογιακής άποψης, ξεκινάει την Κυριακή.

Τα δύο κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτήρισαν την "καιρική ταυτότητα" του μήνα αυτού, είναι η επικράτηση γενικά ήπιων συνθηκών, οι οποίες διακόπτονταν από "περάσματα" έντονων φαινομένων μικρής, γενικά, διάρκειας και η διατήρηση των θερμοκρασιών σε αρκετά υψηλά, για τα δεδομένα της εποχής, επίπεδα.

Το γενικά ήπιο σκηνικό, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στο Χαλάνδρι, ο ήλιος θα εναλλάσσεται με συννεφιά, και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και πιθανότητα παροδικών βροχών υπάρχει κυρίως για το Σαββατοκύριακο.

Χειμωνιάτικη "παρένθεση" θα αποτελέσει η παροδική πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή και τη Δευτέρα η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν "πρόβα" του Χειμώνα κατά την έναρξή του πριν αυτός επιστρέψει σε "φθινοπωρινούς" ρυθμούς. Η αίσθηση του "Χειμώνα" θα είναι έντονη κυρίως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και ενδεχομένως ο καπνός από τα τζάκια, να απλωθεί για πρώτη φορά στο προάστιο και μάλιστα, δεν αποκλείεται, το πρώτο χιόνι, να κάνει την εμφάνισή του στην κορυφή της Πάρνηθας.

Η επόμενη εβδομάδα, θα κυλήσει με γενικά ήπιες συνθήκες, ενώ ο Βοριάς θα επικρατήσει, κατά διαστήματα, χωρίς όμως να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, είναι αρκετά πιθανό να λάβει χώρα μετά τις 8 Δεκεμβρίου, είναι όμως πολύ νωρίς για ασφαλή πρόγνωση!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.