Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:50

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στο Χαλάνδρι

Οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή προσεγγίζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και προβλέπεται να επηρεάσει το λεκανοπέδιο της Αθήνας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Ειδικά στην περιοχή του Χαλανδρίου, τα φαινόμενα προβλέπεται να ξεκινήσουν μέσα στη νύχτα και να ενταθούν σημαντικά προς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ιδιαίτερα από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου, η πόλη προβλέπεται να επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους. Καθώς η ένταση αλλά και η διάρκεια των φαινομένων θα είναι μεγάλη, ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος και καλό θα είναι να υπάρχει σχετική ετοιμότητα, κυρίως σε ευάλωτες, σε πλημμύρες, περιοχές της πόλης.

Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας και εν συνεχεία ο καιρός προβλέπεται να καταστεί άστατος, με ενδεχόμενο νέων παροδικών βροχών αλλά και με σχετικά ανοίγματα.

Άστατος, προβλέπεται να διατηρηθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είναι πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου παροδικές βροχές και καταιγίδες, χωρίς, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη διάρκεια. Μεγαλύτερη πιθανότητα για βροχές, διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, της Τρίτης και από την Πέμπτη.

Κατά τα άλλα, η εβδομάδα προβλέπεται να κυλήσει με, κατά κανόνα ήπιες συνθήκες και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με τις μέγιστες κοντά στους 20°C και τις ελάχιστες πάνω από 10°C .

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.