Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 07:39

Σύλλογος Πολυδρόσου: Αντιπλημμυρικά Πολυδρόσου, "στο ίδιο έργο θεατές"...!!!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυδρόσου για τις καθυστερήσεις στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής: 

«Αντιπλημμυρικά Πολυδρόσου, "στο ίδιο έργο θεατές"...!!!

Κάθε φορά που συμβαίνει έντονη βροχόπτωση, χείμαρρος η Σάμου, ποτάμι η Πηγάσου, μυστικά του βάλτου η Φραγκοκκλησιάς, χειρότερα τα πράγματα Ακακιών, οι πεζοί πρέπει να κυκλοφορούν με νιτσεράδες στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Η αντιπλημμυρική προστασία Πολυδρόσου;

Το ερώτημα παραμένει: Ολοκληρωμένα έργα ομβρίων πότε σε αυτό το κομμάτι της πόλης;

Στο τελευταίο Δ.Σ. Αμαρουσίου στις 13 Νοεμβρίου 2019 υπήρξε συζήτηση για παράταση ενός έτους στο έργο κατασκευής ομβρίων στο Πολύδροσο...!!!

Από απόσπασμα της συζήτησης σε video, διάλογοι με ενδιαφέρον, για θέματα που οι σύλλογοι τα έχουν επισημάνει εδώ και 4 χρόνια...(εδώ)

Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες για την περίοδο 2014 έως 2019 για το μη συντονισμό μεταξύ Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου για το Πολύδροσο...

Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης με δυο κουβέντες: στο ίδιο έργο θεατές...

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Καραμέρος: ιστορική αναδρομή των έργων ομβρίων Πολυδρόσου...

Για την οδό Ακακιών και τα αντιπλημμυρικά Πολυδρόσου ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος σε έγγραφη απάντηση τον Ιανουάριο 2016 προς 3 Συλλόγους είχε υποσχεθεί ότι:

«Ενημέρωσε ότι το ήδη ενταγμένο έργο -η μελέτη του οποίου έχει εκπονηθεί αποκλειστικά από τον Δήμο Αμαρουσίου- κρίνεται σκόπιμο να εκτελεστεί κανονικά, καθώς μια ενδεχόμενη ακύρωσή του θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση των εργασιών, εις βάρος των κατοίκων και της θωράκισης της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

- Σε συναντίληψη με το αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα από πλευράς Περιϕέρειας για την κατασκευή των έργων και επί της οδού Ακακιών (η οποία διασχίζει τόσο το Δήμο Αμαρουσίου όσο και το Δήμο Χαλανδρίου) ώστε να συμπεριληφθεί στην παρούσα εργολαβία των αντιπλημμυρικών του Πολυδρόσου, ή ακόμα και να ολοκληρωθεί με μια νέα εργολαβία όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις.

- Δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με τον Δήμο Χαλανδρίου να συμπεριλαμβάνεται και η οδός Ακακιών στη μελέτη που θα διεξαχθεί από πλευράς του Δήμου, στα διοικητικά όρια του Δ. Χαλανδρίου και γενικότερα τα δύο έργα να είναι απολύτως συμβατά και αλληλοσυμπληρωματικά».

Συμπέρασμα αν και θα δαπανηθούν για τα αντιπλημμυρικά στο Πολύδροσο Αμαρουσίου περίπου 2.000.000 € (μείον τις εκπτώσεις) η οδός Ακακιών στο συνολικό μήκος της δηλαδή και ανάντη και κατάντη θα είναι χωρίς αγωγούς ομβρίων στο Μαρούσι...!!!

Το ερώτημα παραμένει παρά την ενημερωτική παρέμβαση του Γιώργου Καραμέρου, θα έχει η οδός Ακακιών Αμαρουσίου αγωγούς ομβρίων;

Η τοποθέτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, δεν φώτισε περισσότερο το ζήτημα, εμφανέστατη η έλλειψη διάθεσης ή γνώσης ή οτιδήποτε θέλετε, για να υποστηρίξει αποτελεσματικά την επίλυση του ζητήματος πλήρες δίκτυο αγωγών ομβρίων στο Πολύδροσο...

Ολοκληρωμένα ;;; αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο τα Χριστούγεννα του 2020 και βλέπουμε...

Ένας χρόνος επιπλέον καθυστερήσεις...».

Για τα έργα ομβρίων στο Πολύδροσο - 24η Δημοτική Συνεδρίαση Δήμου Αμαρουσίου - 13/11/2019:


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.