Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 14:19

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Κοινότητας Ψυχικού και Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Κοινότητα Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για την προαγωγή του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία, με την εκπόνηση δράσεων όπου θα εμπλέκονται τα σχολεία και λοιποί οργανισμοί της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν πρωτοβουλίας της προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ψυχικού Φαίνης Χατζηαθανασιάδου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Κοινότητα Ψυχικού θα συνεργαστούν στις ακόλουθες δράσεις:

1. Παρουσίαση του προγράμματος «Αθλητικού Προσανατολισμού των Ολυμπιονικών» στα σχολεία της περιοχής.

2. Συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού την 1η Δεκεμβρίου.

3. Ενεργοποίηση του προγράμματος «Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, Κερδίζουμε την Ζωή», με τη Διοργάνωση Αθλητικού Τουρνουά των παιδικών ομάδων των σωματείων και των σχολείων της περιοχής προς αρωγή των καρκινοπαθών παιδιών.

4. Επίσκεψη των Ολυμπιονικών στο Ειδικό Κέντρο Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» Ν. Ψυχικού, προκειμένου να γίνουν κοινές δράσεις με τους Special Olympics Αθλητές που ενεργοποιούνται εκεί.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης καλωσορίζοντας τους Ολυμπιονίκες στον Δήμο δήλωσε μεταξύ άλλων: "Οι πόρτες της πόλης μας είναι ανοιχτές για τους Ολυμπιονίκες, είστε εθνικά σύμβολα, σας περιμένουμε για να δώσετε έμπνευση σε όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, αλλά και τους δημότες μας".

Η οικοδεσπότης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου ανέφερε για το ιστορικό της συνεργασίας της κοινότητας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τις συγκεκριμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να τους παρουσιάσει την ιστορία του Ψυχικού, αλλά και του κτηρίου, όπου στεγάζεται η δημοτική Κοινότητα Ψυχικού και έζησε ο πεζογράφος Κοσμάς Πολίτης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους της δήλωσε: "Ο στόχος του Συλλόγου μας είναι η προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας. Η πόλη σας είναι από τις ομορφότερες της χώρας που αναδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται εδώ. Είμαστε ευτυχείς για την συνεργασία μας με την κοινότητα του Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού σε κοινές δράσεις που σκοπεύουν να αποτελέσουν πρότυπο για μελλοντικές μας δράσεις στις περιοχές μας ανά την Ελλάδα".

Παρέστησαν ακόμη η Αργυρή Ολυμπιονίκης του Άλματος εις Ύψος Νίκη Μπακογιάννη, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Βιργινία Κραβαριώτη, οι Ολυμπιονίκες του Μπάσκετ Δημήτρης Παπανικολάου και Εβίνα Μάλτση, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Όλγα Βασδέκη, η μοναδική Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου και η Ολυμπιονίκης της Κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδετικός κρίκος των 2 οργανισμών στην προσέγγιση και την εκπόνηση των δράσεων είναι ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, κάτοικος Ψυχικού και υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

olympionikes psychiko 2

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.