Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 02:14

Δεκτές οι θέσεις του Συλλόγου Ρεματιάς Χαλανδρίου από το ΣΒΑΚ του Δήμου

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου για την έγκριση του Σ.Β.Α.Κ. Χαλανδρίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου της 30ης/10/2019 συζήτησε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία, παρόντων του Αναδόχου Μελετητή και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, το τελικό (Γ) στάδιο της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) για το Χαλάνδρι.

Όλες οι παρατηρήσεις και θέσεις του Συλλόγου που διατυπώθηκαν κατά την δημόσια διαβούλευση επί του Β σταδίου της μελέτης, έγιναν δεκτές από το μελετητικό σχήμα και την ομάδα ΣΒΑΚ και συμπεριλήφθηκαν στο σύνολό τους στο τελικό στάδιο της μελέτης η οποία εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα:

  • Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε και αποτυπώθηκε η μετατροπή πλέγματος παραρεμάτιων οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους σε πλήρη εφαρμογή του ΠΔ προστασίας της ρεματιάς.
  • Για πρώτη φορά εντάχθηκαν στον σχεδιασμό τα μονοπάτια της ρεματιάς και η αναγκαιότητα να εμπλουτιστούν και σημανθούν.
  • Υιοθετήθηκε η πρόταση για δημιουργία νέας πεζογέφυρας (και για ΑΜΕΑ) που θα συνδέει την Λ. Πεντέλης με το θέατρο της Ρεματιάς, ώστε να επικοινωνούν οι περιοχές εκατέρωθεν και να μειωθεί η συσσώρευση αυτοκινήτων την περίοδο λειτουργίας του θεάτρου.
  • Τέλος, τα έργα αυτά ιεραρχήθηκαν ως έργα άμεσης προτεραιότητας εντός της 5ετίας.

Η ένταξη των παραπάνω σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό διευκολύνει την δημοτική αρχή στην εξεύρεση κονδυλίων για την υλοποίησή τους και παρέχει στον σύλλογο σοβαρό έρεισμα για τις διεκδικήσεις του.

Αποτελεί μια θετική εξέλιξη και εναπόκειται σε εμάς και στους δημότες του Χαλανδρίου να πιέσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.