Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 19:06

Μάνος Κρανίδης: Απαράδεκτος, ντροπιαστικός ο προπηλακισμός του εισηγητή του ΣΒΑΚ Δήμου Χαλανδρίου

Δήλωση του Μάνου Κρανίδη, δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023, για το ατυχές συμβάν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/10/2019 και την κοινωνική νοοτροπία και δημοκρατία στο Χαλάνδρι:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο θεσμός Δημοκρατίας, επιχειρημάτων και εποικοδομητικής ουσιαστικής πολιτικής για το Χαλάνδρι”

Δυστυχώς, κατά τη λήξη της 28ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (30.10.2019) συνέβη το απαράδεκτο ντροπιαστικό συμβάν του προπηλακισμού -που έφτασε μέχρι την απώθηση- του εισηγητή του σχεδίου για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Μαυρογιώργη από κάτοικο του Πατήματος.

Αν είναι δυνατόν, σε μία χώρα που προσπαθεί να βρει τις κοινωνικές και πολιτικές της ισορροπίες, σε μία πόλη που είναι ισχυρό το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, να βιώνουμε τέτοια γεγονότα! Η «ζούγκλα» προσομοιάζει σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και όχι σε μία ευρωπαϊκή πόλη που η αστική ευγένεια, ο ατομικός και συλλογικός αλληλοσεβασμός και η θεσμική δημοκρατική παρέμβαση θα έπρεπε να είναι το σαφές και όχι το ζητούμενο.

Η επιστημονική εργασία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες προόδου και ομοθυμίας κάθε τοπικής κοινωνίας. Η καταδίκη τέτοιων περιστατικών είναι το φυσικό και τυπικό αυτονόητο. Εμείς, ως νέα Δημοτική Παράταξη δηλώνουμε την προσήλωσή μας στην περιφρούρηση της δημοκρατικής ομαλότητας, των θεσμικών και κοινωνικών διαδικασιών, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένουμε μακριά από ενέργειες και δράσεις που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και από προσωπικές αντεγκλήσεις που δεν ανήκουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Για αυτό απευθύνουμε έκκληση για νηφαλιότητα ώστε να φτάσουμε σε αποτελεσματικές λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα του Χαλανδρίου. Αμοιβαίος εποικοδομητικός διάλογος με επιχειρήματα, εντιμότητα και ειλικρίνεια, κοινωνικά αποδεκτό αποτέλεσμα είναι οι συνιστώσες που οδηγούν στην άρση των οποιασδήποτε μορφής αδιεξόδων.

Μάνος Κρανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής “Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023”
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ,MSc

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.