Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 12:51

Συνεχίζεται το "Καλοκαιράκι" στο Χαλάνδρι

kairos xalandri 17 10

Έπειτα από το "φθινοπωρινό" ντεμπούτο που έκανε ο Οκτώβρης, όχι απλά μας δείχνει ένα ήπιο πρόσωπο, αλλά εδώ και αρκετές ημέρες, συμπεριφέρεται σαν καθαρά καλοκαιρινός μήνας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, και τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει καθημερινά σε επίπεδα πάνω από 25°C. Τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν πως βρισκόμαστε στην "καρδιά" του Φθινοπώρου, είναι, εκτός της μεγάλης διάρκειας της νύχτας, η δροσιά κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη θερμοκρασία να πέφτει κοντά στους 15°C και η αυξημένη υγρασία. 

Το "καλοκαιρινό" σκηνικό προβλέπεται να συνεχιστεί στο Χαλάνδρι, για αρκετές ημέρες ακόμα με κύρια χαρακτηριστικά την κυριαρχία της ηλιοφάνειας, τους γενικά ασθενείς ανέμους, την υψηλή θερμοκρασία (μεταξύ 24°C και 28°C οι μέγιστες τιμές σε καθημερινή βάση) και την αυξημένη υγρασία.

Τοπικές νεφώσεις, θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει περιορισμένο ενδεχόμενο να σημειωθούν βροχές ή/και καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, προβλέπεται επικράτηση βορείων ανέμων οι οποίοι, ωστόσο, δεν φαίνεται να συνοδεύονται από αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η ηλιοφάνεια μάλλον θα συνεχιστεί.

Αξιολογώντας, τέλος, τα προγνωστικά σενάρια για την μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, φαίνεται πως η θερμή περίοδος που διανύουμε, θα συνεχιστεί στο Χαλάνδρι μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, με μια τάση, ωστόσο, για μεταβολή, μετά τις 25 Οκτωβρίου με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και την αυξημένη υγρασία.

Προς το παρόν, το "Καλοκαιράκι" συνεχίζεται και οι ευκαιρίες για "καλοκαιρινές" εξορμήσεις και, γιατί όχι, για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, συνεχίζονται, μιας και οι "χειμερινοί κολυμβητές" μάλλον θα αργήσουν να πάρουν την "αποκλειστικότητα"... 

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.