Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:06

Θα "ξεδιψάσει" το χώμα του Χαλανδρίου;

autumn rain

Με καθαρά καλοκαιρινή "χροιά" κύλησαν τόσο οι τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όσο και οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, καθώς ο καιρός στο Χαλάνδρι ήταν ηλιόλουστος και αρκετά ζεστός, για τα δεδομένα της εποχής, με το θερμόμετρο τα μεσημέρια να "φλερτάρει" με τους 30°C, και με το αίσθημα της ζέστης αρκετά έντονο καθώς και η υγρασία ήταν αρκετά αυξημένη αλλά και οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Βέβαια, οι νύχτες πλέον είναι αρκετά δροσερές, και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με το Καλοκαίρι.

Από σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει, και κατά τη διάρκεια του απογεύματος, νεφώσεις προβλέπεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη. Κατά τα άλλα, η ημέρα προβλέπεται να κυλήσει με ήπιο καιρό, μέτριας έντασης ανέμους και σχετικά υψηλή θερμοκρασία (μέχρι 27°C).

Την Παρασκευή, η συννεφιά προβλέπεται να πυκνώσει σημαντικά και από το μεσημέρι, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές στο Χαλάνδρι. Μάλιστα, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, είναι αρκετά πιθανό οι βροχές να ενταθούν και να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται να κυλήσει με γενικά ήπιο καιρό και παρά το ενδεχόμενο βροχής που φαίνεται για τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, εν συνεχεία φαίνεται να επικρατούν γενικά ήπιες καιρικές συνθήκες, με νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ενδεχόμενο βροχών υπάρχει κυρίως από το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η επόμενη εβδομάδα, θα κυλήσει στο Χαλάνδρι με αρκετά Φθινοπωρινό καιρό, και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και, ενδεχομένως, έντονα φαινόμενα. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς ακόμα για "λεπτομέρειες" καθώς αυτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει "στους χάρτες". Σε κάθε περίπτωση, ο Οκτώβριος φαίνεται να ήρθε αποφασισμένος, να ξεδιψάσει, "σε δόσεις" το χώμα του Χαλανδρίου.

Καλή συνέχεια εβδομάδας και καλό Σαββατοκύριακο! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.