Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:07

Νέα λιχουδιά στο Πιάτσα Καλαμάκι Χαλανδρίου

thrakopswmo piatsa kalamaki xalandri

Το Πιάτσα Καλαμάκι είναι ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο - εστιατόριο με καταστήματα στη Ν. Σμύρνη και στο Χαλάνδρι, γνωστό για τα ποιοτικά και τα πρωτότυπα τυλιχτά, τις τεράστιες μερίδες και τις φρεσκοκομμένες σαλάτες του. Αν χρειάζεστε άλλον έναν γευστικό λόγο για να το επισκεφθείτε ...αναλογιστείτε το εξής:

Ενημερώθηκα πρόσφατα ότι ο -ήδη εκτεταμένος- κατάλογος του καταστήματος, εμπλουτίστηκε με ένα παραδοσιακό, αλλά όχι ευρέως γνωστό έδεσμα, που από τους μύστες του χώρου θεωρείται ως ο πρωταθλητής του street food, το χορταστικό θρακόψωμο.

Όπως λέει και το όνομά του, πρόκειται για ένα καρβελάκι ψωμί πλασμένο από χωριάτικη ζύμη και ψημένο στη θράκα. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο του, αφαιρείται η ψίχα και δημιουργείται μια γούβα για να γεμίσει με ό,τι υλικό θες εσύ - πατάτες, γύρο, λουκάνικα, καλαμάκια ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει να τρως σε ένα κανονικό τυλιχτό. Με μια ειδοποιό διαφορά... Η ποσότητα είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτήν που έχεις συνηθίσει!

Πρέπει να ομολογήσω ότι υπέκυψα πρόσφατα στον πειρασμό (δεν χρειάστηκε και μεγάλη προσπάθεια) και δοκίμασα την εν λόγω λιχουδιά. Ο ψήστης το έψησε υπομονετικά και με μαεστρία ώστε να γίνει κρατσανιστό απ’ έξω και μαλακό από μέσα. Μετά από ώριμη σκέψη... το γέμισα με γύρο κοτόπουλο, σως του σεφ, ντομάτα, πατάτες και καραμελωμένο κρεμμύδι (η αδυναμία μου!). Το τελικό αποτέλεσμα; Ένα πεντανόστιμο έργο τέχνης που δεν πήγαινε η καρδιά μου να το φάω... Τελικά βέβαια το καταβρόχθισα!

Αν έχεις λοιπόν βαρεθεί τα συνηθισμένα ...δοκίμασέ το. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!

Πιάτσα Καλαμάκι

Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), Χαλάνδρι, τηλ. 210-6801555

2ας Μαΐου 34, Κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης

10% έκπτωση για online παραγγελίες

www.piatsakalamaki.gr

thrakopswmo piatsa kalamaki 1

thrakopswmo piatsa kalamaki 2

thrakopswmo piatsa kalamaki 3

thrakopswmo piatsa kalamaki 4

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.