Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 01:38

Απόφαση περιφερειάρχη Αττικής για υγειονομικούς ελέγχους σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς

elegxoi sxoleia

Γιώργος Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η προστασία της υγείας των παιδιών μας»

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή σε όλες τις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την οποία τους ζητά να προβούν σε συστηματικούς και ενδελεχείς ελέγχους όλων των σχολικών συγκροτημάτων Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επιβάλλεται να περιλαμβάνουν:

1. Την υγειονομική κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι).

2. Τους χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια, προθάλαμοι και συγκροτήματα νιπτήρων).

3. Τα σχολικά κυλικεία και γενικά τους χώρους εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ζητά από όλες τις Διευθύνσεις, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στις σχολικές μονάδες, να τον ενημερώσουν αναλυτικά, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, για τα αποτελέσματά τους.

Σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής:

«Η προστασία της υγείας των παιδιών μας και η διασφάλιση ότι οι σχολικές μονάδες πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μαθητών, είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Ζήτησα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους και να με ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα, προκειμένου να δούμε πού και αν χρειάζονται παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι τη νέα σχολική χρονιά όλες οι σχολικές μονάδες της Αττικής να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά μας».

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.