Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 01:28

Δήμος Χαλανδρίου: Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων

papanikolh agwgoi omvriwn

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες που αφορούσαν τη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν το Κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό - αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή - Παλαιολόγου, όπως ενημερώνει με την ακόλουθη ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου:

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου» και προκειμένου να κατασκευαστούν οι αγωγοί στις οδούς Αριστείδου, Αριστοφάνους και Υψηλάντου (από Παπανικολή μέχρι Αγ. Παρασκευής) αποκλείστηκε η κίνηση και στα δύο ρεύματα (Παπανικολή - Παλαιολόγου) προκειμένου να γίνει η σύνδεση - διακλάδωση των 3 αγωγών στον αποδέκτη που βρισκόταν στις δύο λεωφόρους στη μεριά του Κάτω Χαλανδρίου.

Προηγήθηκαν κυκλοφοριακές μελέτες για τα δύο ρεύματα, τροποποίηση του χρονισμού όλων των εμπλεκόμενων φαναριών και έγκριση των αδειών που αφορούσαν τη συγκεκριμένη επέμβαση από την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη, τον ΟΑΣΑ και τη Διεύθυνση Τροχαίας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ των 4 ημερών (από Τρίτη 6/8 έως και Παρασκευή 9/8), καθώς σκοπός ήταν αυτές να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να επανέλθουν οι συνθήκες κίνησης στην πρωθύστερη κατάσταση το συντομότερο.

Αξίζει συγχαρητηρίων τόσο για τη διαχείριση όλης αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας μελετών και αδειοδοτήσεων που προηγήθηκε της κατασκευής όσο και για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στα μέτωπα εργασίας η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου και πολ. μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου Π. Κρικοχωρίτη.

Τα αναλογούντα ισχύουν και για την ανάδοχο ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ για την ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου σε ένα εξαιρετικά δύσκολο κυκλοφοριακά σημείο.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης η συνδρομή του τμήματος Έργων καθώς και του τμήματος Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας στην πολύπλοκη κυκλοφοριακή και κατασκευαστική διαχείριση εν συνόλω του έργου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν συνιστούν δικαίωση για τη διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου και για όσους πίστευαν ότι η διαδικασία στη φάση της δημοπράτησης που έγινε, ζητώντας από τους συμμετέχοντες εργολάβους να δικαιολογήσουν τις ασυνήθιστα υψηλές εκπτώσεις που έδωσαν που έφταναν πάνω από το 70% και που οδήγησε σε αποκλεισμό 15 από αυτούς, είχε νόημα.

Τώρα μετά το πέρας των εργασιών στις λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως και Παπανικολή το έργο των 5,5 εκ. € βαίνει στο κλείσιμό του (αναμένεται εντός του φθινοπώρου).

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για δημοπράτηση το αντίστοιχο έργο του Πολυδρόσου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος που θα παραλάβει την περιοχή του Πολύδροσου και τμήματος της περιοχής της Τούφας, προϋπολογισμού 6 εκ. €.

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.