Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ανεβαίνει το "θερμόμετρο" στο Χαλάνδρι

on .

weather xalandri 5 7

Η εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται στην "τελική της ευθεία", αλλά εκτός από το "πολιτικό" θερμόμετρο και το "μετεωρολογικό" θερμόμετρο θα ανέβουν στα ύψη κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Το Σάββατο, προβλέπεται να επικρατήσει στο Χαλάνδρι άστατος καιρός και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, το αίσθημα δυσφορίας όμως θα είναι σχετικά υψηλό καθώς η υγρασία θα ανέβει.

Την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα προσεγγίσει στην πόλη του Χαλανδρίου τους 35-36°C.

Εξαιρετικά ζεστή προβλέπεται να είναι η νέα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία, τη Δευτέρα, να σημειώνει νέα άνοδο προσεγγίζοντας κατά τις μεσημεριανές ώρες τους 38-40°C. Σε αντίστοιχα επίπεδα προβλέπεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει πως το κύμα ζέστης, θα είναι πολύ αξιόλογο και μεγάλης διάρκειας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως και οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα πέφτουν πολύ κάτω από 30°C, με αποτέλεσμα η συσσώρευση θερμότητας στα κτίρια να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή οπότε και το Μελτέμι κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρει τα ηνία. Μέχρι τότε, ωστόσο χρειάζεται υπομονή καθώς μεσολαβεί σημαντικά μεγάλο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών... 

Καλό Σαββατοκύριακο! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr