Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:06

Η δροσερή "ανάσα" του Βοριά θα απλωθεί στο Χαλάνδρι

windy weather xalandri

Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, κύλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χαλάνδρι, οπότε και η θερμοκρασία άγγιξε στην πόλη τα επίπεδα των 35°C. Το αίσθημα δυσφορίας ήταν σχετικά αυξημένο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, συνδυάστηκαν με, όχι χαμηλά, ποσοστά υγρασίας και με ασθενείς ανέμους. Οι υψηλές θερμοκρασίες, διατηρήθηκαν και τη Δευτέρα, αλλά από την Τρίτη, το σκηνικό άλλαξε καθώς ο Βοριάς επικράτησε και η θερμοκρασία σημειώσει αισθητή πτώση.

Έπειτα από ένα αρκετά δροσερό τριήμερο, το Μελτέμι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη εξασθένιση και η θερμοκρασία, την Παρασκευή, θα σημειώσει άνοδο προσεγγίζοντας στην πόλη του Χαλανδρίου τα επίπεδα των 35-36°C και επαναφέροντας το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Από το Σάββατο, όμως, ο Βοριάς, θα κυριαρχήσει και πάλι ενισχυμένος, και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική υποχώρηση και θα πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα "φυσιολογικά" για την εποχή. Ενδεικτικά, το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής, η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη θα είναι κοντά στους 28°C και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ελάχιστες τιμές θα πέφτουν κοντά στους 20°C, ενώ το αίσθημα δροσιάς θα είναι αρκετά έντονο χάρη στους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το δροσερό και ανεμώδες "σκηνικό" θα συνεχιστεί και κατά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με τον καιρό, ωστόσο, να είναι γενικά αίθριος με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε αντίθεση με το Χαλάνδρι και μεγάλο μέρος της χώρας μας, η δυτική και κεντρική Ευρώπη, βιώνει έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες στη σύγχρονη ιστορία, με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει, και σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνάει τους 40°C, θερμοκρασίες κατά 10-15 υψηλότερες από τις "φυσιολογικές" για εκείνες τις περιοχές!

Καλό Σαββατοκύριακο! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.