Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:51

Αγώνες σκακιού, ξενάγηση-περίπατος και πικνίκ στη "Γιορτή της Ρεματιάς"

sos rematia 9 6 f1

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση στη Ρεματιά των δύο συλλόγων Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου σε καλό κλίμα συνεργασίας - όπως άλλωστε έχει γίνει και με άλλους συλλόγους.

Η κοινή αυτή εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πρόπερσι, στις 18 Ιουνίου του 2017, αλλά μια αναπάντεχη καλοκαιρινή νεροποντή μας χάλασε τα σχέδια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου μας από κοινού με τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου, συμμετείχαν δεκάδες συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητές μας που περιελάμβαναν αγώνες σκακιού, ξενάγηση-περίπατο στα μονοπάτια της ρεματιάς και πικνίκ με φαγητά που είχαμε μαζί μας. Στις τελευταίες ώρες της εκδήλωσης ήταν μαζί μας ένα εξαιρετικό μουσικό σχήμα, που μας παρότρυνε να εκφραστούμε και χορευτικά κάτω από τις σκιές των δένδρων.

Με χαρά παρατηρήσαμε πολλές άλλες δράσεις που γίνονταν ταυτόχρονα στον χώρο της Ρεματιάς, προγραμματισμένες από άλλους φορείς και ατομικά, που είχαν ως αποτέλεσμα την συνύπαρξη πολλών δραστηριοτήτων και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Παρατηρήσαμε το 1ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, ομάδα Γιόγκα, πάρτι γενεθλίων και πολλές παρέες φίλων.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και εθελοντές, τα μέλη των δύο συλλόγων που βοήθησαν στην πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου για τη βοήθειά του και την παρουσία του στην εκδήλωση.

sos rematia 9 6 f2

Η εκδήλωση αυτή, μαζί με τις άλλες που διοργανώνει ο Σύλλογός μας με επίκεντρο τη Ρεματιά μας, δυναμώνει τη θέλησή μας να παλεύουμε καθημερινά με στόχους:

  • την αναβάθμιση του χώρου της Ρεματιάς,
  • με καλυτέρευση των προσβάσεων προς αυτή,
  • με μέριμνα όλων μας (Δήμων και πολιτών) για την καθαριότητά της,
  • την αποφυγή και απαγόρευση της εισόδου τροχοφόρων σε αυτή,
  • τον καθαρισμό των ξερών δένδρων και χόρτων,
  • το άνοιγμα των περιφράξεων για την απρόσκοπτη "λειτουργία" των μονοπατιών και
  • τόσα άλλα που όλοι μαζί σε συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλό Καλοκαίρι και υποσχόμαστε να γίνεται η γιορτή της Ρεματιάς κάθε χρόνο σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής όπως αυτό εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.