Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 22:48

"Μένω στο Χαλάνδρι": Αποφάσεις πρώτης Συνεδρίασης μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου

menw xalandri prassos logo

Ανακοίνωση/Δελτίο Τύπου

Αποφάσεις πρώτης Συνεδρίασης (μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου) του Συνδυασμού "Μένω στο Χαλάνδρι"

«Το ασφαλέστερο μέτρο στη Δημοκρατία
είναι ο βαθμός της συμμετοχής».

Alain de Benoist, Γάλλος φιλόσοφος

Φίλοι και φίλες,
Αγαπητοί συνδημότες,

Από την πρώτη στιγμή συγκρότησης του Συνδυασμού «Μένω στο Χαλάνδρι» τονίσαμε ότι κίνητρό μας είναι η αγάπη μας για την πόλη μας.

Δηλώσαμε ότι για εμάς οι έννοιες ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αποτελούν δομικά στοιχεία της Δημοκρατίας.

Για εμάς, το ταξίδι της Δημοκρατίας είναι ένα θαυμάσιο ταξίδι. Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας είναι μια εξόχως ενδιαφέρουσα διαδικασία. Θεωρούμε ότι αξίζει να τη ζήσει κάθε δραστήριος άνθρωπος. Κάθε πολίτης που νοιάζεται πραγματικά για την πόλη του και τους ανθρώπους που ζουν ή/και δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών της ορίων.

Είναι πεποίθησή μας ότι την επομένη των εκλογών η πόλη μας χρειάζεται όλους. Χρειάζεται τις δυνάμεις και τις ιδέες όλων. Έχει ανάγκη από την συλλογική ευφυΐα. Και γνωρίζουμε καλά ότι η συλλογική ευφυΐα μπορεί να θριαμβεύσει μόνο με περισσότερη Δημοκρατία. Μπορεί να θριαμβεύσει όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν γνώμη και την εκφράζουν. Όταν όλο και περισσότεροι συμμετέχουν ενεργά.

Με αυτές τις σκέψεις, κατά τη χθεσινή πρώτη -μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου- συνεδρίαση του Συνδυασμού «Μένω στο Χαλάνδρι» αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάτμηση της θητείας του πλειοψηφούντος σε σταυρούς Συμβούλου, σε τέσσερις χρονικές περιόδους διάρκειας ενός έτους, προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι του ενός εκπρόσωποι του Συνδυασμού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη θέση του δεύτερου δημοτικού συμβούλου του Συνδυασμού «Μένω στο Χαλάνδρι». Αντίστοιχα, αποφασίστηκε η διετής παραμονή και αντικατάσταση των εκπροσώπων του Συνδυασμού σε κάθε διαπαραταξιακή Επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τον Συνδυασμό «Μένω στο Χαλάνδρι»
Ο επικεφαλής
Νίκος Πράσσος

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.