Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μήνυση Λούλας Καρατζά για τις πλημμύρες Αγ. Βαρβάρας & Κόδρου στο Χαλάνδρι

on .

xalandri 3

Από τον κ. Ευάγγελο Επισκόπου, κάτοικο της οδού Αγίας Βαρβάρας και παθόντα από τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας & Κόδρου στο Χαλάνδρι, λάβαμε το παρακάτω κείμενο καθώς και τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της κ. Κονδυλίας (Λούλας) Καρατζά, δημοτικής συμβούλου Χαλανδρίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου:

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το θέμα των πλημμυρών αναφέρω τα παρακάτω.

Α) Κατ' αρχήν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κωλυσιεργία της επίλυσης του θέματος κατέθεσε η κα Λούλα Καρατζά Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου – Επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου την οποία και σας επισυνάπτω. Η κα Καρατζά μειοψήφησε στην έκδοση του ψηφίσματος της 23/01/2019 για λόγους που θα εκθέσω παρακάτω.

Β) Όλοι γνωρίζετε,

1) Στις 28/07/18 και 29/07/2018 η περιοχή μας επλήγη για πολλοστή φορά από πλημμύρα που λαμβάνει χώρα εξ αιτίας της κακοτεχνίας που υπάρχει στο εγκιβωτισμένο ρέμα της Κόδρου που στραγγαλίζεται στο σημείο που διέρχεται κάτωθεν της Λ. Κηφισίας.

2) Τότε είχε έλθει στην περιοχή μας ο Δήμαρχος κ. Σ. Ρούσσος και δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει ενέργειες που θα έφταναν μέχρι και το κλείσιμο της Λ. Κηφισίας, για να ασκηθεί πίεση προς την Κεντρική Διοίκηση, αφού πρώτα καλέσει τον κόσμο της περιοχής σε συνάντηση για να συμφωνηθούν από κοινού οι δράσεις.

3) Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και υπενθυμίσεις από πλευράς μας προς τον Δήμαρχο, τελικά καλούμεθα στις 20/12/2018, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ(!!!), σε συζήτηση στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση επί των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι τότε.

4) Στις 16/01/2019 αποστέλλεται έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου προς την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος και την αγανάκτηση των κατοίκων.

5) Στις 23/01/2019 συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίζει κατά πλειοψηφία για έκδοση ψηφίσματος για την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στη σύσκεψη αυτή μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής,

α) Ο Δήμος θα περιμένει 15 ημέρες και στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια για να δει ποιά απόφαση έχει λάβει και ανάλογα να δρομολογηθούν σχετικές κινητοποιήσεις.

β) Οι κάτοικοι που παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη ζητήσαμε να κατατεθεί ταυτόχρονα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κωλυσιεργία του θέματος.

γ) Το αίτημα για μήνυση υποστήριξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο δικηγόρος κ. Γ. Θωμάς ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει ο ίδιος τη μήνυση και ο κ. Ν. Πράσσος ο οποίος επέμενε να γραφεί στα πρακτικά.

Το εν λόγω ψήφισμα κατέληξε με μία χλιαρή διατύπωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δυνητικά θα μπορούσε να κατατεθεί μήνυση και αναγράφει «Το παρόν κοινοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΟΜΕΔΙ και Περιφέρεια Αττικής επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας». ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ».!!!!

6) Σήμερα 07/04/2019 ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ 75 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ (!!!) ο Δήμος δεν έχει έλθει καν σε επαφή με την Περιφέρεια για να δει τι σκοπό έχει, ενώ είχε πει ότι θα το έκανε αυτό 15 ημέρες μετά το ψήφισμα της 23/01/2019 και ούτε ο κ. Θωμάς κατέθεσε μήνυση.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Δήμος και οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν καμιά πρόθεση «να ενοχλήσουν» ουσιαστικά την Περιφέρεια και όλα γίνονται για το θεαθήναι και για την τήρηση των προσχημάτων, σε μια χρονική διελκυστίνδα, μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, που είναι προ των πυλών.

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Η ΚΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.

Για την ιστορία θα ήθελα να υπενθυμίσω, αλλά και σε πολλούς να γνωρίσω, ότι μετά τις πιέσεις της κα Καρατζά και του συγχωρεμένου Γυφτόπουλου ο Δήμος χρηματοδότησε τον σύλλογο «Αειφόρο» προκειμένου να κατατεθούν δύο Αιτήσεις Ακύρωσης στο ΣτΕ (1997 και 2000) με τις οποίες δικαιωθήκαμε και για τις δύο υποθέσεις με αποφάσεις του, το 2000.

Η πρώτη για την παράνομη μεταφορά συντελεστή στη γειτονιά μας που είχε πετύχει επιχειρηματίας προκειμένου να χτίσει 6000 τετρ. μέτρα, ενώ εδικαιούτο 2000 τετρ. μέτρα, και την οποία καταθέσαμε αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας μου ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ, επειδή είμαστε όμοροι γείτονες με την ιδιοκτησία του επιχειρηματία, έτσι ώστε η Αίτηση Ακύρωσης να είναι ισχυρή,
και η δεύτερη κατά της ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του 1972 της πολυκατοικίας μου «ως μηδέποτε εκδοθείσα» που είχε καταφέρει ο εν λόγω επιχειρηματίας και μας είχε επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 17.248.800 δρχ. και πρόστιμο διατήρησης 2.874.800 δρχ.

Αυτά για να γίνει αντιληπτό ποιοι νοιάζονται επί της ουσίας για τη γειτονιά μας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της κ. Κονδυλίας (Λούλας) Καρατζά, δημοτικής συμβούλου Χαλανδρίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου:

mhnysh karatza 1

mhnysh karatza 2

mhnysh karatza 3