Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:24

«Όσο ζω Ανακυκλώνω, όσο Ανακυκλώνω ζω»: Οι μαθητές "φώναξαν" δυνατά!

hmerida perivallon

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας και τον ΕΔΣΝΑ διοργανώθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019) με μεγάλη επιτυχία η Περιβαλλοντική Ημερίδα «Όσο Ζω Ανακυκλώνω - Όσο Ανακυκλώνω Ζω» στο Αμφιθέατρο του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. 

Οι σύνεδροι μαθητές, εντυπωσίασαν με την ποικιλία και το εύρος των εργασιών που εκπόνησαν (βιντεάκια, στατιστικές έρευνες, ζωντανή παρουσίαση αξιοποίησης των οικιακών απορριμμάτων), αλλά και για τα στοιχεία θεατρικότητας στην παρουσίασή τους. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η ώριμη συμπεριφορά τους, καθώς επέδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας.

«Μας γέμισε χαρά αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον η ενεργή παρουσία των 300 και πλέον μαθητών που συμμετείχαν στην Ημερίδα, καθώς πρωταρχικός στόχος της ήταν να ακουστεί η «φωνή» και ο λόγος των νέων -δυνατά και αυθεντικά- για την ανακύκλωση και το περιβάλλον», σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Σοφία Κορωναίου.

Στην παιδευτική αξία της Ημερίδας ως δράσης, καθώς οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες με βιωματικό τρόπο εκπαιδεύονται, ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπο ζωής τους, στάθηκε στο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής της Δ.Ε. Β' Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας.

Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό ενώ συνομίλησε με τους μαθητές πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Επίσης, παραβρέθηκαν στη μαθητική δράση η Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κα Αφροδίτη Μπιζά, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αγ. Παρασκευής κ. Παναγιώτης Γκόνης, η Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Δήμητρα Ρουφογάλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπαλάφας, Αιμιλία Τζίβα, Φώτης Χρυσικός.

Συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από 19 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας. Συγκεκριμένα:

Οκτώ Γυμνάσια: 1ο Γ/σιο Χαλανδρίου, 1ο Γ/σιο Μελισσίων, 3ο Γ/σιο Ν. Ιωνίας, 4ο Γ/σιο Αμαρουσίου, Γ/σιο «Ελληνική Παιδεία Ηρακλείου, 2ο Γ/σιο Χαλανδρίου (ως παρατηρητές), 4ο Γ/σιο Μεταμόρφωσης (ως παρατηρητές), Πρότυπο Γ/σιο Αναβρύτων (ως παρατηρητές),

Εννέα Γενικά Λύκεια: 1ο ΓΕ.Λ. Αγ. Παρασκευής, 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, 1ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, 2ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, 2ο ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης, 6ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, 8ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, 1ο ΓΕ.Λ. Χολαργού (ως παρατηρητές), 2ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς (ως παρατηρητές,)

Ένα Επαγγελματικό Λύκειο: 3ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου και ένα ειδικό σχολείο: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Αγ. Παρασκευής και για κωφούς και βαρήκοους μαθητές.

Στο τέλος, η προϊσταμένη του τμήματος Διαλογής στην Πηγή του ΕΔΣΝΑ, κ. Ευθυμία Σταματοπούλου συνεχάρη τους μαθητές για τον τρόπο που προσέγγισαν τη θεματολογία τους ενώ η Συντονίστρια της Ημερίδας, κ. Μαρία Κουτούση, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην άρτια διεξαγωγή της Ημερίδας.

hmerida perivallon 2

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.