Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Βίλα Κεφαλληνού: Το διατηρητέο "έργο τέχνης" σε εγκατάλειψη (video)

on .

vila kefallinou DJI 0666

Δείτε εντυπωσιακή λήψη video με drone με πλάνα της Βίλας Κεφαλληνού στο Χαλάνδρι από τον CHRIS.P - LifeAfterGravity: 

Το κείμενο που συνοδεύει το video:

Η Βίλα ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ η οποία ευρίσκεται στο Χαλάνδρι επί της οδού Αγ Παρασκευής 99, έχει χαρακτηριστεί από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ ως διατηρητέο κτήριο με την ΥΑ 13314/3064/1999 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 498Δ/1999.

Το μειονέκτημα του παραπάνω χαρακτηρισμού είναι ότι δεν χαρακτήρισε ως διατηρητέο και τον περιβάλλοντα χώρο, τον μοναδικό αυτόν κήπο, καθότι πληρούσε τις προϋποθέσεις προστασίας και λόγω της οργάνωσής του αλλά και λόγω της σχέσης του με το κτήριο.

Σήμερα για το διατηρητέο κτήριο δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης κατεδάφισης. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος της "υπονόμευσης" του κτηρίου, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το κτήριο να καταρρεύσει «από μόνο του».

Πέραν όμως από αυτό σύμφωνα με τον ισχύοντα χαρακτηρισμό του, μπορεί δίπλα του, στον περιβάλλοντα χώρο, να ανοικοδομηθεί ένα συγκρότημα που να πνίξει το κτήριο ή να λειτουργήσει κάποια χρήση που να το υποβαθμίσει και να καταστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο της συγκεκριμένης βίλας, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της αλλά και του σχεδιασμού της.

vila kefallinou DJI 0660

villa kefallinou DJI 0650

Το Myxalandri.gr ευχαριστεί τον CHRIS.P για την παραχώρηση των φωτογραφιών και την άδεια δημοσίευσης του video.