Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:42

Περιφέρεια Αττικής: Στήριξη σε Ξενώνα των Παιδικών Χωριών SOS στο Χαλάνδρι

sos xalandri

Τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών των Παιδικών Χωριών SOS στο Χαλάνδρι επισκέφθηκαν χθες η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Στους χώρους του Ξενώνα ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη λειτουργία του από τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαπα και το προσωπικό. Ακόμη μία φορά η κα Καντεράκη διέθεσε στο Σωματείο το σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τα μέλη της Ομοσπονδίας που μετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε, έχουμε καθιερώσει μια συνέργεια προς όφελος των Παιδικών Χωριών SOS. Συμβάλλουμε εμπράκτως στο δίχτυ αλληλεγγύης, το οποίο είναι απαραίτητο για τη στήριξη δομών όπως αυτός ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών. Ένας ξενώνας που αγκαλιάζει νέα κορίτσια, πρόσφυγες στην πορεία τους για την οικογενειακή τους επανασύνδεση». Η ίδια ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε για τη συμβολή της στη στήριξη της κοινής προσπάθειας των Παιδικών Χωριών SOS. «Εμείς συνεχίζουμε, αθόρυβα και δυνατά, να οικοδομούμε συμμαχίες για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη λειτουργία του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών

Πρόκειται για Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών, χωρητικότητας 10 κοριτσιών (8 έως 17 ετών) και ενός αγοριού 3 ετών που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2018.

Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα Παιδικά Χωριά SOS και λειτουργεί με τις γενικότερες προδιαγραφές και φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS όπως αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις δομές σεβόμενοι τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των παιδιών. Πέρα από τη φροντίδα και τη φιλοξενία τα παιδιά λαμβάνουν πλήρη νομική υποστήριξη προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι νομικές εκκρεμότητες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.