Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 05:00

Αγριεύει ο καιρός με καταιγίδες στο Χαλάνδρι

rain weather strong

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, υποδέχτηκε το Χαλάνδρι, τον Φεβρουάριο, ο οποίος από στατιστικής άποψης είναι ο δεύτερος ψυχρότερος μήνας (μετά τον Ιανουάριο) αλλά και ο "μήνας των χιονιάδων" για την Αττική, εμφανίζει τη μεγαλύτερη συχνότητα χιονοπτώσεων σε σχέση με όλους τους άλλους μήνες.

Χιονοπτώσεις δεν προβλέπονται κατά το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, προβλέπονται όμως πολύ αξιόλογες βροχές οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Το πρώτο κύμα βροχοπτώσεων, το οποίο θα είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, θα επηρεάσει το Χαλάνδρι από τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, προς την Τετάρτη, προβλέπεται να εκδηλωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες και για σχετικά μεγάλη χρονική διάρκεια, καθιστώντας αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, κυρίως σε ευπαθείς περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα πνέουν και πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 80 km/h.

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης, ο καιρός θα είναι άστατος, και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Από την Παρασκευή, με την απομάκρυνση του συστήματος προς τα ανατολικά, προβλέπεται σταδιακό άνοιγμα του καιρού και το Σαββατοκύριακο φαίνεται να εξελίσσεται με ήπιες συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Καλή εβδομάδα! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.