Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Έρχεται φρέσκο χιόνι στο Χαλάνδρι;

on .

snow weather 14 1

Και ενώ τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαλανδρίου, έκλεισαν τα φώτα και κοιμήθηκαν, απογοητευμένοι από τις προγνώσεις και πεπεισμένοι πως το χιόνι δεν θα έρθει τελικά στην πόλη, ο χιονιάς, σαν να περίμενε να δώσει την απάντησή του όταν έχουν ακουστεί όλες οι βιαστικές κραυγές αγανάκτησης, έντυσε, με αποφασιστικό τρόπο, για τα καλά στα λευκά την πόλη, η οποία ξύπνησε σαν να έχει μεταφερθεί σε έναν παραμυθένιο τόπο.

Η χιονόπτωση, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 9:00 μ.μ., δυνάμωσε εντυπωσιακά στο διάστημα από τις 2:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ., περίπου, με αποτέλεσμα να "το στρώσει" αμέσως, όχι μόνο στα πάρκα, αλλά και στους δρόμους της περιοχής, με το ύψος χιονιού να φτάνει σε κάποια σημεία τα 15cm.

Το χιόνι μπορεί να έλιωσε από τις εκδικητικές διαθέσεις του Νοτιά και του ηλίου, ο Χειμώνας όμως συνεχίζει καθημερινά να δίνει το παρόν, με εντυπωσιακό τρόπο και με τη μία διαταραχή να διαδέχεται την άλλη, δίνοντας βροχές, καταιγίδες, ανέμους και συνεχείς εναλλαγές στο καιρικό σκηνικό της πόλης.

Νέα, πολύ αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή, θα διασχίσει τη χώρα μας απόψε και αύριο και θα επηρεάσει το Χαλάνδρι, από τη νύχτα, με ανεμόβροχο, ισχυρούς ανέμους και νέα πτώση της θερμοκρασίας, ενώ είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της ημέρας, νιφάδες να χορέψουν κατά διαστήματα στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, και ιδιαίτερα από τη δύση του ηλίου μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί στην πόλη ολιγόωρη έξαρση με χιονόπτωση αξιόλογης έντασης η οποία εάν τελικά συμβεί, ενδεχομένως να "ασπρίσει" και πάλι, την πόλη. Η φάση αυτή, δεν αναμένεται να είναι αξιόλογης διάρκειας και η πιθανότητα να σημειωθούν στην πόλη σημαντικά ύψη χιονιού, είναι μικρή!

Από την Τετάρτη, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός αναμένεται να γίνει πιο ήπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έρθει με τον καιρό να είναι "γλυκός" αλλά υγρός και, ενδεχομένως, κατά διαστήματα, βροχερός.

Καλή εβδομάδα! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr