Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:38

Στα "λευκά" ετοιμάζεται να ντυθεί το Χαλάνδρι

weather xionia xalandri 7 1

Ένας από τους πιο αξιόλογους χιονιάδες των τελευταίων ετών αναμένεται να ξεκινήσει κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, στην πόλη του Χαλανδρίου, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού, ο λευκός επισκέπτης προβλέπεται να επισκευτεί την πόλη με "κατακτητικές" διαθέσεις, και δίνοντας κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις. Οι εξάρσεις των χιονοπτώσεων, ενδέχεται να είναι έντονες και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και ηλεκτρικά φαινόμενα, να εκδηλωθεί δηλαδή το σπάνιο φαινόμενο της "χιονοκαταιγίδας".

Με το χιόνι να πέφτει πυκνό και τη θερμοκρασία κοντά στους 0°C, θα το στρώσει κυρίως στα πάρκα και τα αυτοκίνητα της περιοχής, ενώ, εάν τελικά τα φαινόμενα έχουν μεγάλη ένταση, δεν αποκλείεται τα ύψη χιονιού να είναι σημαντικά και να καλυφθούν από χιόνι και οι δρόμοι του Χαλανδρίου.

Ο χιονιάς, αναμένεται να υποχωρήσει, σταδιακά, μέσα στην Τρίτη και ο καιρός να ανοίξει (μάλλον όχι όμως τα σχολεία της περιοχής!). Οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας, θα κυλήσουν με αρκετές εναλλαγές, άνοδο της θερμοκρασίας και μάλλον, αρκετές βροχές κατά διαστήματα.

Καλή εβδομάδα και καλή απόλαυση στους αναμένοντες τα δώρα του "λευκού επισκέπτη"! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.