Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 08:20

Υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου ο Μάνος Κρανίδης

xalandri orizondas 2023

Ιδρυτική Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»

Περισσότεροι από 150 δημότες του Χαλανδρίου, με επικεφαλής τον Πολιτικό Μηχανικό Μάνο Κρανίδη, υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023». Πρόκειται για μια δυναμική ομάδα καταξιωμένων, μάχιμων πολιτών με κοινή συνισταμένη την αγωνία για το μέλλον της πόλης τους και το όραμα να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε δήμο κορυφαίας ποιότητας ζωής, διεκδικώντας τη δημοτική αρχή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Ο κοινός σκοπός για ένα ανθρώπινο, ζωντανό Χαλάνδρι, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δυναμική βιώσιμη ανάπτυξη, οδήγησε τους συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να επεξεργαστούν ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην Ιδρυτική Διακήρυξη.

Στόχος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» δεν είναι η αυτονόητη ρύθμιση της καθημερινότητας, αλλά η καθημερινή ανάδειξη του Χαλανδρίου σε πρότυπο δήμο διαβίωσης και δημοκρατίας. Σε ένα δήμο όπου η δημιουργική σύνθεση προτάσεων και ιδεών θα γίνεται με πραγματική δημοκρατική διαβούλευση και με την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών και των κατοίκων του Χαλανδρίου, καταρχάς μέσω της ιστοσελίδας www.halandri2023.gr που ανοίγει σε λίγες μέρες. Με πράξεις και έργα που θα στηρίζονται σε τεχνογνωσία, αποτελεσματικότητα και ρεαλισμό.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας πολιτών και της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» θα γίνει την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης «24γράμματα», Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι (Εμπορικό Κέντρο «Ερμείον», 1ος όροφος).

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών - Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023

Είμαστε μία δυναμική ομάδα καταξιωμένων, μάχιμων πολιτών του Χαλανδρίου, που αγωνιζόμαστε καθημερινά, μέσα στην πραγματική κοινωνία και οικονομία.

Μοιραζόμαστε την κοινή αγωνία για το μέλλον της πόλης όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Εδώ όπου ζουν οι οικογένειες μας, οι φίλοι μας και οι συνδημότες μας.

Διεκδικούμε την υψηλή ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους τού Χαλανδρίου και ζητάμε επιτακτικά τη βιώσιμη, δυναμική ανάπτυξη που χρειάζονται οι πολίτες του.

Οραματιζόμαστε μια πόλη με ανθρωποκεντρική αντίληψη και ρεαλιστική προσέγγιση. Με έναν κοινό Ορίζοντα που θα ενώνει τους ανθρώπους, τους πολίτες, τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τους φίλους του Χαλανδρίου. Τον Ορίζοντα που θα οδηγεί σε ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων, ενώνοντας αρμονικά το ιστορικό κέντρο της πόλης με τις περιφερειακές συνοικίες και την υπέροχη Ρεματιά.

Για εμάς δημιουργικό έργο δεν αποτελεί η αυτονόητη ρύθμιση της καθημερινότητας, αλλά η καθημερινή ανάδειξη ενός αναβαθμισμένου δήμου, κορυφαίας ποιότητας ζωής και συνεχούς, βιώσιμης ανάπτυξης. Το πλαίσιο δράσης μας θα περιέχει σύνθεση απόψεων με πρακτική τεχνογνωσία, αποτελεσματικότητα, ρεαλισμό και δημοκρατική διαβούλευση. Θα αποτελεί ουσιαστικά ένα σχέδιο με εποικοδομητικές πρωτοβουλίες και υλοποιήσιμες πράξεις.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία ώστε να διαμορφώσουμε μια συνολική πρόταση αποτελεσματικών παρεμβάσεων και προσεκτικά σχεδιασμένων, συλλογικών δράσεων, που θα ζωντανέψει την σπουδαία πόλη μας και θα δώσει μια νέα πνοή και μια αισιόδοξη δυναμική στο δικό μας Χαλάνδρι.

Οι 11 κορυφαίες προτεραιότητές μας για την πόλη μας είναι:

1. Η επένδυση στην Τεχνολογία και την Καινοτομία, ώστε ο πολίτης να αξιοποιεί άμεσα και πρακτικά τα οφέλη της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων σε μια ΕΞΥΠΝΗ και λειτουργική πόλη.
2. Η άμεση ενεργειακή και κτιριοδομική αναβάθμιση των υποδομών ΟΛΩΝ των μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
3. H λύση του προβλήματος στάθμευσης στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου, με κατασκευή του έργου του Δημαρχείου, αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου έναντι του Αγίου Γεωργίου και σύνδεση όλων των σταθμών Μετρό με τις κύριες οδικές αρτηρίες, τις αγορές και το κέντρο του Χαλανδρίου.
4. Η σταθερή ενίσχυση των υπηρεσιών και των υποδομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας των πολιτών.
5. Η δημιουργία, εντός του ιστού της πόλης, ενός λειτουργικού συστήματος απρόσκοπτης, άνετης και ασφαλούς πρόσβασης πεζών και ΑΜΕΑ, με γνώμονα την οδική ασφάλεια, καθώς και ενός λειτουργικού, ενοποιημένου συστήματος ποδηλατοδρόμων.
6. Η συνεχής αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων άθλησης και πολιτισμού, με την ταυτόχρονη ανάδειξη νέων σημείων δραστηριότητας και έλξης στις γειτονιές τού Δήμου μας.
7. Η πλήρης αξιοποίηση των κενών δημοτικών ακινήτων, η διεκδίκηση παραχώρησης νέων δημοσίων ακινήτων και ελεύθερων χώρων, δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού, εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, υγείας και πρόνοιας, δημοτικών υπηρεσιών και στάθμευσης.
8. Η συστηματική προστασία της Ρεματιάς, η δημιουργία αλυσίδας νέων πράσινων σημείων στην πόλη, η ενίσχυση της ανακύκλωσης όλων των μορφών, η εξασφάλιση της καθαριότητας και η διαρκής αναβάθμιση των πάρκων, των χώρων πρασίνου και των παιδικών χαρών.
9. Η βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς της πόλης, με άμεση ωφέλεια για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Χαλανδρίου και με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
10. Η συνεχής βελτίωση των υποδομών της καθημερινότητας, όπως η αποκατάσταση των οδικών οδοστρωμάτων και η δημιουργία συστήματος ηλεκτροφωτισμού, υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας, σε όλη την πόλη.
11. Η δημιουργία και η εμπέδωση μιας διαφορετικής αντίληψης και νοοτροπίας δημοτικής συμμετοχικής διακυβέρνησης, με κορμό την ουσιαστική δημοκρατική διαβούλευση, την υγιεινή, την ασφάλεια, τον σεβασμό των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών.

Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή σας, ώστε να μοιραστούμε ιδέες, απόψεις, κοινές αξίες και να συνθέσουμε προτάσεις.

Για έναν ανανεωμένο, αισιόδοξο και δυναμικό Ορίζοντα για το Χαλάνδρι του 2023. Τον δήμο μας, την πόλη των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα, των παιδιών μας.

Αδιαμφισβήτητα, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε την κορυφαία ποιότητα της ζωής στο Χαλάνδρι ως το 2023.

Γι’ αυτό ζητάμε τη συμμετοχή σας και την εντολή σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, στην γιορτή της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2019.

Για να ζωντανέψουμε όμορφα και δυναμικά το Χαλάνδρι μας.

Το αξίζουμε όλοι και όλες.

Το αξίζει το Χαλάνδρι, η σπουδαία πόλη μας!

Ευχαριστούμε θερμά,

Μάνος Κρανίδης
Επικεφαλής ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023

Βιογραφικό Μάνου Κρανίδη
Υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου
Συνδυασμός «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»

Γεννήθηκε το 1976. Τρίτη γενιά Χαλανδραίος, πατέρας του ο Άγγελος Κρανίδης, Ιατρός-Καθηγητής Ουρολογίας, Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Μητέρα του η Πόπη Μπορμπουδάκη-Κρανίδη, Ιατρός-Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροβιολογίας. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ με Μεταπτυχιακές Σπουδές MSc στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων KRAMA PROPERTY, με εξειδίκευση σε θέματα διοίκησης τεχνικών έργων, κατασκευών, μελετών, πολεοδομικών θεμάτων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου την περίοδο 2011-2014, με καθήκοντα Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος την περίοδο 2013-2014. Είναι ενεργό μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Βορείων Προαστίων Αθηνών (ΕΝΙΒΟΠΑ) και μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Α. Ωνάση. Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα της ειδικότητάς του στις εφημερίδες «Real News» και «Deal News». Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευθεί στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», στα περιοδικά «Economist Intelligence Life», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Νέα Πολιτική» και «ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», και σε τοπικές εφημερίδες. Συμμετείχε ως παρουσιαστής-αναλυτής στην εκπομπή «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΞΙΕΣ» στο κανάλι SBC TV. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, το καράτε και το τένις. Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Μούκα, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες www.mkranidis.com

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.