Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 08:01

Με εναλλαγές, η νέα εβδομάδα, στο Χαλάνδρι

weather 10 12

"Αγία Βαρβάρα μίλησε, και ο Σάββας αποκρίθη: Άγιος Νικόλαος έρχεται με χιόνια φορτωμένος", σύμφωνα με μία λαϊκή ρήση, στην οποία γίνεται ξεκάθαρη η συσχέτιση της εορτής του Αγίου Νικολάου με την έναρξη της περιόδου των χιονιάδων. Παρ' ότι στον καιρό "δεν αρέσουν" τέτοιου είδους καλούπια, φέτος, ο Άγιος Νικόλαος, ήρθε εκ των πραγμάτων με χιόνια φορτωμένος για την Πάρνηθα και εόρτασε με ένα καθαρά Χειμωνιάτικο και βροχερό σκηνικό στις γειτονιές της πόλης μας.

Η νέα εβδομάδα, αναμένεται να χαρακτηριστεί από έντονες εναλλαγές. Έπειτα από τη χθεσινή πρωινή βροχή, ο καιρός καθάρισε, εν μέρει, διατηρείται όμως άστατος και μία ψυχρή περίοδος ξεκινάει για την πόλη του Χαλανδρίου. Την Τρίτη, η συννεφιά προβλέπεται να πυκνώσει μετά το μεσημέρι και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και είναι αρκετά πιθανό να χιονίσει εκ νέου στην Πάρνηθα αλλά και στην Πεντέλη.

Την Τετάρτη, έπειτα από ένα "παγερό" πρωινό με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από 5°C και την "πάχνη", ενδεχομένως να κάνει την εμφάνισή της σε χλοερές επιφάνειες, ο καιρός θα είναι αρκετά πιο ανοιχτός και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, και θα υπάρχουν διαστήματα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα κυλήσει με άστατο καιρό, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχών, από το απόγευμα/βράδυ του Σαββάτου. Η θερμοκρασία, το Σάββατο θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, από την Κυριακή, όμως, θα σημειώσει πτώση.

Όπως όλα δείχνουν, ο Δεκέμβριος, είναι εδώ, αποφασισμένος να δείξει τη Χειμωνιάτικη πλευρά του, σε διάφορες εκφάνσεις της, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να σημειώνονται ακρότητες ως προς τα φαινόμενα ή ως προς τη θερμοκρασία.

Καλή εβδομάδα! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.