Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:13

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι

kanadas xalandri 6

Αποκλειστικές φωτογραφίες Myxalandri.gr

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν από λίγο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο. 

kanadas xalandri 3

Η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες, ώστε να βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους το έργο των αρχών.

kanadas xalandri 4

Στο σημείο πάντως υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, των οποίων το υλικό θα τεθεί στο μικροσκόπιο. 

Πηγή: www.protothema.gr

kanadas xalandri 1

kanadas xalandri 5

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

rouvikwnas

Video της συλλογικότητας Ρουβίκωνας από την επίθεση στην Καναδική πρεσβεία:

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και μπογιές εναντίον της πρεσβείας του Καναδά στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Κυριακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

To Ποτάμι για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά:

«Οι κουκουλοφόροι και οι κρανιοφόροι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους, χτυπώντας ξένες πρεσβείες και δημόσια κτίρια. Σειρά σήμερα είχε η πρεσβεία του Καναδά. Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων μπαχαλάκηδων. Αν στην κυβέρνηση δεν ξέρουν που θα τους βρούν ας περάσουν, τις ώρες που δέχονται το κοινό φυσικά, από τα γραφεία τους στη Φιλοσοφική».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.