Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 07:02

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου

doctor ygeia xalandri

Δέκα δομές υγείας (Κέντρα Υγείας) της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ξεκινούν από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 τη λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, επιμηκύνοντας την ώρα λήξης της απογευματινής βάρδιας από τις 7:00 μ.μ. που ήταν μέχρι σήμερα, στις 9:00 μ.μ.

Το εγχείρημα που υλοποιείται με τη συμμετοχή 86 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στοχεύει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Η διευρυμένη λειτουργία των δομών θα γίνει σε πιλοτική βάση για δύο μήνες και στο τέλος της περιόδου θα αξιολογηθεί το νέο σύστημα, θα εντοπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Ήδη από τον μεγάλο αριθμό των ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τις συγκεκριμένες δομές, διαφαίνεται η θετική αποδοχή του προγράμματος από τους ωφελούμενους πολίτες.

Ειδικότερα, οι δομές που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένης λειτουργίας είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις δομές μέσω της υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση rdv.ehealthnet.gr.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.