Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 09:07

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για την απώλεια του π. Σπυρίδωνα

pateras spyridwn xalandri 6

Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου ομόφωνα κατέληξε σε ψήφισμα για την απώλεια του π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου.

Προηγήθηκε εκτεταμένη συζήτηση στην οποία ο δήμαρχος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν με συγκίνηση στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου και την ολόθερμη συμπαράστασή του στους οικείους του.

Ο π. Σπυρίδωνας αποτέλεσε μια εμβληματική, πνευματική μορφή της πόλης μας. Από το 1968 που διορίστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, συνετέλεσε αποφασιστικά, με την πίστη και το πάθος του, στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που εμψύχωσαν και ανακούφισαν τους συμπολίτες μας. Ξεχώριζε για τη νηφαλιότητα, τη διακριτικότητα, την ενεργητικότητα και την ιδιαίτερη αγάπη του για τη νεολαία.

Ο π. Σπύρος είχε πάντα ένα καλό και παρηγορητικό λόγο για τον καθένα και θα μείνει στη μνήμη της πόλης μας σαν ο ιερέας που έδειξε πώς το «αγαπάτε αλλήλους» μπορεί να γίνει τρόπος ζωής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να δώσει το όνομα του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου σε δρόμο της πόλης ή σε κοινόχρηστο χώρο.
  • Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Να καταθέσει στεφάνι.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
  • Να προτείνει στην Εκκλησία της Ελλάδος να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, το οποίο λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.