Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι για να μπουν στο Let’s do it Greece

on .

lets do it greece myota

Τον κ. Νίκο Κιούση, συντονιστή της μεγάλης καμπάνιας του Let’s do it Greece, φιλοξένησε το myota.gr στο studio της έκθεση Verde.tec για να μας ενημερώσει για την προετοιμασία που κάνουν για την μεγάλη ημέρα της Κυριακής 29 Απριλίου.

Ο στόχος είναι όπως μας είπε ο κ. Κιούσης να συντονιστούμε σε όλη την Ελλάδα την ίδια ώρα και την ίδια μέρα σε μια συντονισμένη περιβαλλοντική δράση.

Να βγούμε στις περιοχές μας, στα δάση στις λίμνες, στα ποτάμια, στα πάρκα και σε οποιαδήποτε δημόσιο χώρο και να δείξουμε ότι με μια απλή κίνηση που μπορεί να προέλθει από τον καθένα ξεχωριστά μπορούμε, όλοι μαζί να κάνουμε μικρά και μεγάλα εθελοντικά θαύματα.

Ο συντονιστής του Let’s do it Greece τόνισε ότι η καμπάνια βρίσκεται σε πολύ καλή συνεργασία με πολλούς δήμους από όλη την Ελλάδα και ότι η συμμετοχή των δήμων είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο στο κομμάτι το πρακτικό που είναι η υποστήριξη των εθελοντών στο κομμάτι της δράσης του εξοπλισμού κ.λπ., αλλά και στο κομμάτι της διάδοσης.

Η διάδοση μας είπε ο κ. Κιούσης, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις 29 Απριλίου για να μπορέσει η δράση να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα και να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί και να δηλώσει συμμετοχή και να βγει στην περιοχή του να δράσει.

Οποιοσδήποτε δήμος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την εθελοντική ομάδα και να δηλώσει συμμετοχή μέσα από την σελίδα της εκστρατείας στη διεύθυνση www.letsdoitgreece.org.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής μέλη της ομάδας εθελοντών θα έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο του δήμου για να ξεκινήσει βήμα βήμα να υλοποιείται η δράση.

Υπάρχει ακόμη χρόνος, σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 102 δήμοι και ο στόχος είναι να φτάσουμε τους 325.

Τέλος ο κ. Κιούσης επεσήμανε ότι μεγάλο κομμάτι της δράσης δημιουργείται μαζί με τα σχολεία καθώς μέσα από την δική τους εμπειρία εμείς και εκείνοι έτσι ξεκίνησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. «Αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τις καθηγήτριες που μας ενέπνευσαν» είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 1400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Περίπου το 10% που είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό για μια τέτοια δράση.

Υπενθυμίζουμε ότι το myota.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Let's Do It Grecce.

Δείτε το video της συνέντευξης: 

Πηγή: www.myota.gr