Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 00:44

Θυμίζει Σεράγεβο το Χαλάνδρι από τις λακκούβες

lakouves xalandri

«Αυτοψία» του iefimerida στον κεντρικότερο δρόμο του Χαλανδρίου – «Θυμίζει Σεράγεβο από τις λακκούβες»

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

«Βομβαρδισμένος» θυμίζει ο κεντρικότερος δρόμος του Χαλανδρίου, η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, που είναι γεμάτος λακκούβες και σε ορισμένα σημεία δείχνει να έχει υποστεί καθίζηση.

Το iefimerida έκανε «αυτοψία» τόσο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου λειτουργεί η κεντρική αγορά του Χαλανδρίου με μεγάλα καταστήματα και πολυεθνικές, όσο και στην παράλληλη οδό, 25ης Μαρτίου, από όπου διέρχονται οι οδηγοί που κινούνται από την λεωφόρο Πεντέλης προς το Χαλάνδρι. Πρόκειται για δυο από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει διαβρωθεί, έχει μεγάλες λακκούβες και κακοτεχνίες, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση σε οδηγούς που κινδυνεύουν να τραυματιστούν, κυρίως δικυκλιστές, αλλά και στους καταστηματάρχες που εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή αποτρέπει πολλούς καταναλωτές να προσεγγίσουν την αγορά.

«Η κατάσταση αυτή είναι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Εγώ θυμάμαι να είναι έτσι σε αυτό το χάλι ο δρόμος. Από την αρχή της οδού Παπανδρέου μέχρι το τέλος είναι χάλια το οδόστρωμα. Επίσης δεν μπορείς να περπατήσεις, πέφτουν οι γέροι και χτυπάνε στο κεφάλι. Κάποια στιγμή κάλυψαν κάποιες λακκούβες μόνο. Είναι πολύ επικίνδυνο κυρίως για όσους οδηγούν μηχανές», δηλώνει στο iefimerida o κ. Ρωμαίος, εργαζόμενος ως διανομέας με μηχανάκι.

lakouves xalandri 2

«Θυμίζει Σεράγεβο»

Η αποσπασματική αντιμετώπιση της κατάστασης με «μπαλώματα» δεν λύνει το πρόβλημα, επισημαίνει στο iefimerida ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντίνος Αγγελής, ο οποίος παρομοιάζει αρκετά σημεία του κεντρικού δρόμου του Χαλανδρίου με… Σεράγεβο. «Καλό είναι να υπάρξει μια σημαντικότερη παρέμβαση του Δήμου στο κέντρο της πόλης στο κομμάτι που του αναλογεί. Ένα ζήτημα είναι και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος προσπαθεί να κάνει έργα αλλά τα κάνει αποσπασματικά. Αν κάνει ένα έργο σε 5-10 μέτρα και μετά ο δρόμος θυμίζει… Σεράγεβο, τότε δεν έχει νόημα. Για την ασφαλτόστρωση πρέπει να γίνει μια συνολική μελέτη», τονίζει ο κ. Αγγελής.

«Σίγουρα αυτή η κατάσταση στον κεντρικό δρόμο προκαλεί πρόβλημα στη δουλειά μας, διώχνει κόσμο που θέλει να αποφύγει να έρθει εδώ και να σπάσει το αυτοκίνητο του ή να πέσει με το μηχανάκι», τονίζει ιδιοκτήτης καταστήματος με ρούχα στο Χαλάνδρι.

«Ξεκινάνε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης»

Το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο του Χαλανδρίου αναγνωρίζει και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος μιλώντας στο iefimerida, επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος δρόμος υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και όχι στον Δήμο, καθώς από εκεί διέρχεται λεωφορείο. Ωστόσο, προαναγγέλλει πως άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης. «Το κέντρο του Χαλανδρίου, η Ανδρέα Παπανδρέου, όπου υπάρχει το πρόβλημα σοβαρό σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Η ασφαλτόστρωση ξεκινάει αμέσως μετά το Πάσχα. Είναι ζήτημα 15 ημερών να ξεκινήσει η εργολαβία. Εμείς είπαμε να μη γίνει μέσα στις γιορτές, μέσα στην 25η Μαρτίου, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια και ξεκινάνε οι εργασίες μετά το Πάσχα» δηλώνει ο κ. Ρούσσος.

Στην ερώτηση μας για ποιο λόγο το έργο αυτό έχει καθυστερήσει, καθώς το οδόστρωμα στο κέντρο του Χαλανδρίου όπως λένε οι κάτοικοι παραμένει σε αυτή την προβληματική κατάσταση εδώ και χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης τονίζει πως «αυτές οι εργολαβίες της Περιφέρειας, πρέπει να προκηρυχθούν, να γίνουν μελέτες, να γίνει το έργο, πάντα έχουν διαδικασίες αυτά τα πράγματα».

Ο κ. Ρούσσος υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο ζήτημα στην πόλη και υποστήριξε πως «ο Δήμος Χαλανδρίου εκτελεί αυτή τη στιγμή έργο ασφαλτοστρώσεων αξίας 400 χιλιάδων ευρώ και έχει δρομολογήσει έργο ασφαλτοστρώσεων αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής». Όπως επισημαίνει μάλιστα «αυτά έχουν προβλεφθεί στο προϋπολογισμό του 2018».

lakouves xalandri 3

«Παραλείψεις 20ετίας» στην ασφαλτόστρωση

Ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις, για την κατάσταση σε δρόμους που βρίσκονται σήμερα σε κακή κατάσταση, επιρρίπτει μιλώντας στο iefimerida ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος. «Καταλαβαίνετε ότι παραλείψεις και αβελτηρίες εικοσαετίας και πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν άμεσα μέσα σε δυο χρόνια», τονίζει με νόημα. Ο κ. Καραμέρος προσθέτει: «Παραλάβαμε τους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής το 2014 χωρίς να έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε νευραλγικά σημεία τουλάχιστον για 15 χρόνια. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και έχουμε ολοκληρώσει σε νευραλγικά σημεία της περιφερειακής ενότητας του βορείου τομέα, όπως η λεωφόρος Μεσογείων, η λεωφόρος Κηφισίας, οι περιφερειακοί δρόμοι στην εθνική οδό και στη Μεταμόρφωση, έχουμε κάνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις», τονίζει ο κ. Καραμέρος.

lakouves xalandri 4

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής προαναγγέλλει την υλοποίηση έργων ασφαλτόστρωσης και στο Χαλάνδρι το επόμενο διάστημα. «Σε ό,τι αφορά το Χαλάνδρι έχουμε δώσει στον Δήμο Χαλανδρίου ένα μεγάλο ποσό για το Κάτω Χαλάνδρι και στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής -σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η οδός Παπανδρέου- σύντομα θα ασφαλτοστρώσουμε και εκεί», καταλήγει ο κ. Γιώργος Καραμέρος.

lakouves xalandri 5

lakouves xalandri 6

lakouves xalandri 7

lakouves xalandri 8

lakouves xalandri 9

lakouves xalandri 10

Πηγή: www.iefimerida.gr, ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.