Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:20

Καμάρας: Προσφυγή της Περιφέρειας κατά της επιβολής διοδίων σε Βαρυμπόμπη - Άγιο Στέφανο

kamaras pavlos

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου κ. Παύλου Καμάρα σχετικά με την προσφυγή της Περιφέρειας κατά της επιβολής διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης - Αγίου Στεφάνου: 

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα σε απάντηση σχετικής επερώτησής μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, της 13ης Μαρτίου 2018, ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ίδιας ημέρας, η Διοίκηση της Περιφέρειας θα προσφύγει νομικά για ακύρωση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φάμελλου, που επικύρωνε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η οποία αφορούσε στην εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Είναι προφανές, ότι η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, κατ’ αρχήν έρχεται σε πλήρη αρμονία με το περί δικαίου αίσθημα, για ένα άδικο μέτρο επιβολής χαρατσιού, σε χιλιάδες κατοίκους των Βορείων περιοχών, αλλά και τελικά ίσως για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, τολμά να εναντιωθεί σε αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές των ομογάλακτων συντρόφων της.

Τέλος, εκφράζω και την ιδιαίτερη προσωπική ικανοποίηση μου αφού στο μέτρο που μου αναλογεί, πιστεύω, ότι με την σχετική επερώτησή μου προς την Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Π.Σ., προ ενός μηνός περίπου, συνέβαλλα ώστε να προχωρήσουν στην λήψη αυτής της απόφασης, έστω και τρεις μήνες μετά την αντίστοιχη απόφαση του Π.Σ. που απέρριπτε την Μ.Π.Ε.

Παύλος Καμάρας
Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.