Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:26

Στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου την Τετάρτη 10/1

syllogos ergazomenwn dhmou xalandriou

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση - κατάληψη στον χώρο του αμαξοστασίου, που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018:

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του, στην απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει αναίτια και αδικαιολόγητα στην απόλυση συναδέλφου (με τη μη ανανέωση της σύμβασης) μετά από 17 μήνες συνεχούς εργασίας, εκτελώντας με συνέπεια τα καθήκοντά του, στο χώρο της κομποστοποίησης. Καταδικάζει συμπεριφορές, όπως αυτή απέναντι στο συνάδελφο, με την παρεμπόδιση στην είσοδο του αμαξοστασίου στις 29/12/2017 (3 ημέρες πριν τη λήξη της σύμβασης), την αλλαγή κλειδαριάς στο χώρο εργασίας του (χωρίς να μπορεί να πάρει ούτε τα προσωπικά του αντικείμενα) και τη μη έγκαιρη ειδοποίηση από μέρους της Διοίκησης για τη μη ανανέωση της σύμβασης, στερώντας του το δικαίωμα πρόσληψης σε άλλη δουλειά.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ., με παράλληλη συγκέντρωση - κατάληψη στο χώρο του αμαξοστάσιου.

Καλούνται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν και να στηρίξουν το δίκιο αίτημα του συλλόγου για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Το δικαίωμα στην εργασία σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι αναφαίρετο και μη διαπραγματεύσιμο.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου για αυταρχική συμπεριφορά και την απόλυση υπαλλήλου. Στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου.

Δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που καταγγέλει τη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου για απόλυση υπαλλήλου.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.