Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 00:59

Σε "διακοπές" ο Χειμώνας μέχρι τα μέσα του μήνα, στο Χαλάνδρι

weather 8 1

Έπειτα από τις δύο ψυχρές εισβολές, τις παραμονές των Χριστουγέννων, που έντυσαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής και ευνόησαν πολλά χιονοδρομικά κέντρα της ανατολικής και νότιας χώρας, ο καιρός, από τα τέλη του Δεκεμβρίου, σταθεροποιήθηκε σε πολύ πιο ήπιες και θερμές συνθήκες (με εξαίρεση δύο ημέρες που σημειώθηκε βροχή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας), που θυμίζουν πολύ περισσότερο "Άνοιξη" παρά "Χειμώνα".

Ανάλογες συνθήκες, θα επικρατήσουν τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη και οι επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "Αλκυονίδες", καθώς θα χαρακτηρίζονται από αρκετά υψηλές, μέγιστες, θερμοκρασίες (μέχρι 18°C), ηλιοφάνεια και ασθενείς, γενικά, ανέμους.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών, ωστόσο, η υγρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες, κυρίως στα πάρκα της Περιοχής.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, με κύρια στοιχεία την πυκνή συννεφιά, και τις παροδικές βροχές, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σε όλους!!!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.