Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 03:56

Ο καιρός, στο Χαλάνδρι, εναρμονίζεται με τα πρότυπα των ημερών

vroxh

Το πρότυπο των "λευκών Χριστουγέννων" πρωτοκαθιερώθηκε από την πασίγνωστη νουβέλα "Christmas Carols" του Charles Dickens, και έχει επικρατήσει, μέχρι και τις ημέρες μας, ως το ιδανικό σκηνικό για τον εορτασμό της κορυφαίας εορτής της Χριστιανοσύνης.

Σπάνια, ωστόσο, τα Χριστούγεννα στην πόλη μας είναι λευκά - αντίθετα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι "χιονοβόλες" ψυχρές εισβολές, για την περιοχή μας, εμφανίζονται πολύ πιο συχνά από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, σε σχέση με την περίοδο των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί, πως το χιόνι, κάνει συχνότερα την εμφάνισή του, στο Χαλάνδρι, κατά την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, παρά την ημέρα των Χριστουγέννων!

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό, ταιριάζει απόλυτα, σε αυτή τη γιορτινή περίοδο, και προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται να μεταβληθεί ο καιρός, κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, καθ' όλη τη διάρκεια της οποίας, ο καιρός θα είναι άστατος.

Βροχές προβλέπονται κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ενώ μέχρι και την Παρασκευή, ο ήλιος θα εναλλάσσεται με συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει και θα δίνει παροδικές βροχές. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, και, από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην πόλη, προβλέπεται να είναι κοντά στους 10°C, και οι ελάχιστες κοντά στους 5°C.

Χιονοπτώσεις, προβλέπεται να σημειωθούν στα γύρω ορεινά τμήματα ενώ, δεν αποκλείεται, χιονόνερο να σημειωθεί και στις γειτονιές της πόλης μας.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν σημαντική μεταβολή από την Παραμονή των Χριστουγέννων με ισχυρούς ανέμους, βροχές και, ενδεχομένως χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τμήματα, ενώ υπάρχει μικρό ενδεχόμενο, να σημειωθεί καθαρή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη του Χαλανδρίου, και το όνειρο των "λευκών Χριστουγέννων", να πραγματοποιηθεί μετά από 30, περίπου χρόνια.

Καλή σας εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.