Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Δεν υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου

on .

dhmotiko symvoulio

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα Οικονομικού Έτους 2018 και ακολούθως δεν διεξήχθη η συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό Ο.Ε. 2018.

Στους 39 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 ψήφισαν 19 δημοτικοί σύμβουλοι: Ιωάννα Αθανασάτου, Αγγελική Αθανασούλη, Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, Βασιλική Βαζάκα, Ευαγγελία Γαλάνη-Πισιμίση, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, Σέργιος Γκάκας, Ευγενία Κατούφα, Ευθύμιος Κουράσης, Γεράσιμος Λυμπεράτος, Δημήτριος Μαγριπλής, Κωνσταντίνα Μπούμπα, Κωνσταντίνος Τσίγκος, Δημήτριος Χριστουλάκης, Ελένη Χριστούλη (Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου), Ιωάννης Λαδόπουλος, Μύρων Ανδριανάκης, Νικόλαος Πανταζής (Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι) και ο Θωμάς Βαρδουλάκης (ανεξάρτητος). 

Καταψήφισαν οι: Γιώργος Κουράσης, Κώστας Αγγελής, Μιχαήλ Κόσσυβας, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Ελένη Νιώτη (Χαλάνδρι σε Δράση), Ευστάθιος Ανδρεόπουλος, Αικατερίνη Καζάνη, Νικόλαος Πράσσος (Χαλάνδρι Φιλική Πόλη), Κονδυλία Καρατζά, Πέτρος Αναστασιάδης (Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου), Γιώργος Θωμάς (Μια πόλη για να ζεις Χαλάνδρι η πόλη μας) και ο Παναγιώτης Τζούρας (ανεξάρτητος).

Λευκό ψήφισαν οι: Θεόδωρος Αλεξίου, Αναστάσιος Ευσταθίου, Χρήστος Κασίμης, Αθανάσιος Κιούσης, Γεώργιος Λιερός, Χρυσούλα Μάζη, Καλλιόπη Φασίτσα (ανεξάρτητοι) και ο Άγγελος Νταβίας (Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία).  

Ακολουθεί σχετική ανάρτηση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

"Πολλά συγχαρητήρια στους τέως συντρόφους, μέλη της ΛΑΕ, που αποχώρησαν από την αντίσταση. Απόψε σε αγαστή συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (εκτός των κ. Λαδόπουλου, Ανδριανάκη, Πανταζή και Βαρδουλάκη), κατάφεραν να μην ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου. Αυτό σημαίνει ότι κανένα έργο και καμία προμήθεια δεν θα μπορεί να εκτελεστεί στην πόλη την επόμενη χρονιά. Κινδυνεύουν να χαθούν για την πόλη, χρηματοδοτήσεις ύψους 11.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια για όμβρια, πλατείες στο Πάτημα, ακίνητο Σαχάλα, απαλλοτρίωση Δουζένη, ασφαλτοστρώσεις κλπ. Μπλοκάρονται όλες οι μελέτες για το νέο δημαρχείο, την αξιοποίηση του Νομισματοκοπείου, το νέο αμαξοστάσιο της καθαριότητας, την ρεματιά, την αξιοποίηση του ακινήτου Ζερβού, τα πεζοδρόμια κλπ. Οι χρηματοδοτήσεις στα σχολεία 1.200.000 ευρώ και στο κοινωνικό παντοπωλείο 240.000 ευρώ. Το έργο ανάπλασης της Αγίας Παρασκευής και της Ηρώων Πολυτεχνείου. Επίσης σημαίνει ότι όλες οι μειώσεις των δημοτικών τελών σε κατοικίες και επιχειρήσεις που εισηγήθηκε η διοίκηση δεν μπορούν να εφαρμοστούν ενώ δεν μπορεί να δοθεί η αύξηση κατά 80% των επιδομάτων ένδειας στους πιό αδύναμους συμπολίτες μας από 60.000 σε 100.000 ευρώ. Το χειρότερο από όλα: Χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι 127 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων. Οι συνέπειες στην ζωή των οικογενειών των εργαζομένων, αλλά και στην πόλη θα είναι τραγικές. Μπράβο παιδιά τον καταστρέψατε τον καπιταλισμό".