Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Εν δυνάμει επικίνδυνη η νέα εβδομάδα στο Χαλάνδρι

on .

plhmmyra agias varvaras xalandri

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές, αναμένεται να προσεγγίσουν την περιοχή του Χαλανδρίου κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, οι περισσότερες από τις οποίες θα συνδυαστούν με συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων αξιόλογης έντασης.

Το πρώτο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από τις πρωινές μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται κατά διαστήματα να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, εκτιμάται πως τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει και ανοίγματα, χωρίς να αποκλείεται η εκ νέου εκδήλωση παροδικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης, προβλέπονται εξάρσεις ισχυρών βροχών και καταιγίδων, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται να συνεχιστούν, με παροδικό χαρακτήρα, μέχρι και την Παρασκευή.

Οι άνεμοι, κατά το μεγαλύτερο διάστημα της εβδομάδας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, κατά διαστήματα ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με τάση σταδιακής πτώσης, κυρίως από τα μέσα της εβδομάδας.

Αξίζει να τονιστεί πως τα φαινόμενα θα έχουν κατά διαστήματα μεγάλη ένταση, τα ύψη βροχής που θα σημειωθούν θα είναι ιδιαίτερα υψηλά και ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη του Χαλανδρίου (και ιδιαίτερα στις συνοικίες που έχουν ιστορικό πλημμυρών), είναι αυξημένο.

Καλή εβδομάδα

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

* Φωτογραφία από την πλημμύρα στην οδό Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι, στις 22 Φεβρουαρίου 2013