Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Προσφυγόπουλα, ρομά σε 3 Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου

on .

4o dhmotiko xalandriou

Με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ορίσθηκαν τα 646 σχολεία ανά την Ελλάδα στα οποία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τμήματα ένταξης προσφυγόπουλων, ρομά και γενικότερα παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ανάμεσα στα 7 σχολεία της Β' Αθήνας, διαβάζουμε τα 4ο, 7ο & 10ο Δημοτικά Σχολεία Χαλανδρίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού και το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

Τα σχολεία αυτά ονομάζονται πλέον Ζ.Ε.Π. (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας), γεγονός που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα -ή και την υποχρέωση- να ιδρύσουν Τμήματα Ένταξης. Στις προϋποθέσεις υπάρχει βεβαίως η θετική απόφαση για τούτο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, η σύμφωνη γνώμη των γονέων του παιδιού και ένα διαπιστωτικό τεστ ανίχνευσης της ελληνομάθειας.

Στόχος του Υπουργείου να μην μείνουν παιδιά εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας διότι όλα έχουν το δικαίωμα σε αυτήν. Η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, είναι το κύριο αντικείμενο για τα τμήματα ένταξης γι' αυτό χωρίζουν τα παιδιά σε εκείνα που δεν γνωρίζουν καθόλου τη γλώσσα και σε εκείνα που έχουν μία μικρή επαφή και δημιουργούν τμήματα με ελάχιστο αριθμό παιδιών τα 9.

Το ΦΕΚ προβλέπει και ενισχυτική διδασκαλία εκτός της κανονικής τάξης. Μονοετή ή τριετή διάρκεια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού, ενώ τα κονδύλια για όλο το πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης των παιδιών ευάλωτων ομάδων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.